Geen kerst in Meerdijk...

GTST slaat de feestdagen volledig over

24 december 2020 12:00 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Corona mag dan niet voorkomen in GTST, het virus bepaalt wel indirect de verhaallijnen. Dit jaar viert niemand in Meerdijk samen kerst en ook oud & nieuw gaat ongemerkt voorbij.

Eerder deze maand werd de Sinterklaasviering al geruisloos geskipt en vervangen door het huwelijk van Rik en Shanti. Op Videoland is al te zien hoe de Meerdijkers de overige feestdagen doorbrengen. 

Kerstbomen

Op het eerste oog lijkt er weinig aan de hand: ieder gezin heeft een kerstboom, er klinkt kerstmuziek en De Rozenboom en alle andere horeca ondernemingen zijn bont versierd. Maar daar houdt het mee op. Waar in voorgaande jaren een groot deel van de cast samenkwam om (al dan niet) gezellig samen te eten, is er dit jaar van onderonsjes geen sprake. Op de set van de soap gelden strenge coronarestricties en dat betekent slechts een beperkt aantal acteurs per scene. Niet genoeg om een gourmetstel voor vuil te maken.

Oud en nieuw

Ook de jaarwisseling verloopt dit jaar zonder oliebollen, vuurwerk of wilde feestjes in De Koning. Niemand in de aflevering van donderdag 31 december neemt het woord 'oud en nieuw' zelfs maar in de mond. Al zal menig kijker wel een vuurpijl van vreugde willen afsteken omdat de door velen verfoeide Judith Schoof (Christine van Stralen) eindelijk wordt ingerekend voor wat ze Linda en vooral Anton heeft aangedaan. 

Meer over