Subtiel is anders...

Makers GTST trekken soap gelijk door twee keer kerst te vieren

17 December 2019 10:53 | soap | Door Jef Willemsen

Door de vroege seizoensstart liep GTST maandenlang een week voor op de actualiteit. Op de valreep van 2019 en vlak voor de doorstart poetsen de makers dit tijdsverschil op weinig subtiele wijze weg.

De makers gaven onlangs het probleem al toe, maar hun oplossing blijkt relatief opmerkelijk: in Meerdijk viert men dit jaar twee keer kerst. 

Kerstavond 

Bij Videoland is de aflevering van dinsdag 24 december al te zien. Op kerstavond is er een gezellig feestje in het Paleis, loopt Rik met een toepasselijke muts op (foto) en knallen de kerstkransjes je om de oren. Helemaal in de sfeer van... precies een week geleden. In de afleveringen van 17 en 18 december was al te zien hoe menig Meerdijker zich opmaakte voor typische kerstige dingen. Er gaat gegourmet worden in huize Rik, Janine steggelt met Ludo over het traditionele familiediner en Linda nodigt heel veel vrienden en familie uit om maar geen leeg huis te hebben in deze tijd van het jaar.

Nepkerst

Maar wie goed oplet, hoort niemand tijdens die afleveringen het woord 'kerst' gebruiken. Met een stalen gezicht viert iedereen gezellig 'feestdagen' of 'december tradities', ook al schallen de kerstliedjes op de achtergrond uit de speakers en word je bijna verblind door de flikkerende kerstdecoraties. Het voelt als een last minute besluit van de schrijvers om het opgebouwde tijdsverschil recht te trekken. De vraag is of dit niet wat subtieler had gekund.

Weekje inlopen

Tijd is rekbaar in een soap, er kunnen ongemerkt dagen, weken en zelfs maanden verstrijken tussen afleveringen. Maar door uitgerekend in de kerstperiode in te lopen, valt deze actie wel heel erg op. Gelukkig is de gezelligheid er niet minder om. 

Meer over