Spoilers!

Komende week in GTST: Abominabele afpersingen en de smotsige Sheherazade serenade

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Nabil die Rik geld bood om voor altijd uit het leven van Zoë te verdwijnen.

Rik slaat het aanbod uiteraard af. Hij wil niets hebben van die gladjakker en houdt Nabil scherp in de gaten. Als Rik een dag of wat later ziet dat Nabil zich weer opdringt bij Zoë, vliegt hij de rijke oliemagnaat aan. Bing haalt de kemphanen uit elkaar en Zoë gaat met Rik mee om zijn wonden te verzorgen. Ze hoopt dat zijn felle reactie betekent dat hij toch nog gevoelens voor haar heeft, maar Rik verzekert haar voor eens en voor altijd dat het niet meer goed komt tussen hen. Kort daarop laat Nabil ook weten dat hij Zoë definitief loslaat.

Daardoor begint Zoë ineens heel erg te twijfelen: zo had ze twee mannen die voor haar vochten en nu heeft ze niemand. Daarom besluit ze het advies van Lucas te volgen en Nabil toch een kans te geven. Ze nodigt hem uit en probeert de Arabier gesluierd en al te verleiden als Sheherazade uit 1001 Nacht. Nabil is te nuchter voor dit soort sprookjes en is zelfs beledigd door de culturele appropriatie, maar Zoë komt snel ter zake: ze wil hem een kans geven elkaar beter te leren kennen. Nabil stemt in, maar Zoë eist dat zij de date mag invullen.

Mila gaat uit varen

De vriendschap tussen Shanti en Nina wordt hechter als Nina terugkeert uit het ziekenhuis en besluit Shanti te helpen met het verdriet rond haar miskraam. Ze spreken af in het park waar Nina een met bloemen versierd papieren bootje tevoorschijn haalt. Door het breekbare vouwsel te water te laten, kan Shanti symbolisch afscheid nemen van haar ongeboren kindje dat de naam Mila zou hebben gekregen. Samen zien ze het schuitje wegdrijven en delen ze het verdriet. Daarmee lijkt Shanti weer de oude, al vindt ze het wel vreemd hoe Nina en Bing met elkaar omgaan. Ineens lijkt Nina drukker met het lot van de comateuze Daan, tot irritatie van Bing die eist dat zijn vrouw thuiskomt. Als Shanti probeer te bemiddelen, zet Bing haar de deur uit. Tot een grote ruzie tussen de twee echtelieden komt het niet, hun woede slaat om in een wilde vrijpartij.

Jokken & brokken

Vorige week chanteerde Sjors nog een malafide huisjesmelker om het droomhuis voor haar en Amir te krijgen. Maar nu de koop doorgaat en er betaald moet worden, loopt ze tegen een van haar eigen leugens aan. Weken geleden besloot ze Amir wijs te maken dat hij twee ton in de loterij had gewonnen zodat hij zonder eerverlies mee kon betalen aan hun huis. Dat loterijgeld kwam gewoon van haar eigen rekening, een feit dat aan het licht komt als ze samen bij de notaris zitten. Sjors haalt alle onhandige trucs uit de kast om de waarheid niet uit te laten komen, maar de notaris weigert te liegen. Amir is laaiend als de leugen aan het licht komt en eist dat Sjors de koop terugdraait. Terwijl ze met hangende pootjes naar de notaris gaat, raakt een boze Amir in CS in gesprek met Kimberly die hem weet te overtuigen dat Sjors alleen de beste bedoelingen had met al haar leugens. Amir besluit zijn koppigheid en trots opzij te zetten en is nog net op tijd bij Sjors om de ontbinding van het koopcontract te voorkomen.

Lana’s wraakacties

Met de op handen zijnde verhuizing van Sjors en Amir komt de verbouwde garage van de familie Bouwhuis vrij. Anton en Linda willen de ruimte verhuren aan een ander jong stel, maar Valentijn vindt het wel een geschikte plek voor hem en Rover. Hij weet met mooie praatjes en beloftes Anton te overtuigen hen een kans te geven. Anton gaat akkoord, maar stelt wel huisregels op waaronder een hele simpele: geen wilde feestjes.

Helaas is dat tegen dovenmansoren gezegd. Rover en Valentijn vinden dat een kleine, stiekeme housewarming moet kunnen en zorgen dat Linda en Anton er niets van merken door ze een gezellig etentje cadeau te doen. Lana gooit roet in het eten: ze kan Valentijn niet uitstaan en moet er niet aan denken dat haar ex straks zo dichtbij haar woont. Daarom besluit ze in te breken op zijn Smoelaria account en de uitnodiging voor de housewarming openbaar te maken. In plaats van een handjevol goede vrienden komen er tientallen feestvierders op de fuif af die al snel door toedoen van Lana overslaat naar het woonhuis. Rover en Valentijn slagen er niet in de feestende massa tegen te houden en als Linda en Anton thuiskomen treffen ze een slagveld aan.

Woedend brult Anton alle pubers z’n huis uit. Hij is al boos en teleurgesteld, maar gaat helemaal door het lint als hij ziet dat zijn 21 jaar oude Schotse whisky is opgedronken én dat zijn kostbare, gesigneerde LP gestolen is. Rover en Valentijn besluiten de volgende dag het huis schoon te maken en regelen als goedmakertje een nieuwe fles whisky én tikken een ander exemplaar van de LP op de kop. Lana ziet hoe Valentijn de handtekening vervalst en verspreidt ook dit feitje anoniem online, zodat Anton al weet dat hij een vervalsing in z’n handen gedrukt krijgt. Maar Lana’s sabotagepogingen hebben allemaal geen zin: Anton strijkt met de hand over het hart en geeft de tieners een maand proeftijd. Opgelucht gaat Valentijn naar Lana om te zeggen dat al haar plannen zijn mislukt en dat hij wéét dat ze hem nog leuk vindt. Lana kan het niet verkroppen en besluit wederom uit Meerdijk te vertrekken. Ditmaal wil ze een jaar gaan wonen en werken in Berlijn, maar ook hier is Sjors niet voor te porren. Ze verbiedt haar minderjarige dochter te gaan, maar daar heeft Laan lak aan. Net als ze druk bezig is een ontslagbrief te pennen voor Nina, probeert Valentijn haar wederom te versieren. Hij is écht overtuigd dat ze de ware voor hem is, maar Lana houdt opnieuw de boot af.

Jojo valt af

Dat Valentijn gevoelens heeft voor Lana ontgaat Jojo volledig. Ze is gevallen voor zijn charmes en weet zeker dat hij de ware is. Van een afstandje kijkt Bing bezorgd toe. Hij wantrouwt Valentijn na alle ellendige ervaringen die hij destijds met z’n vader Nick heeft gehad en wat Bing betreft valt de appel niet ver van de boom. Hij eist dat Jojo bij hem uit de buurt blijft, maar dat laat ze zich uiteraard niet zeggen. Daarnaast valt het Bing op dat Jojo’s eetgedrag redelijk bizar is: ze propt zich al weken vol met calorierijk voedsel, maar valt alleen maar af. Hij vermoedt dat ze een eetstoornis heeft, maar Jojo kan daar alleen maar om lachen. Dat ze afvalt komt gewoon omdat ze verliefd is en ’t is alleen maar goed dat ze wat pondjes verliest, dan past ze weer in haar badpak. Maar het is duidelijk dat er iets schort aan haar gezondheid.

Daans duistere momenten

Ook de gezondheid van Daan laat te wensen over. Hij ligt nog altijd in coma na z’n eenzijdige auto-ongeluk, maar zijn situatie is verre van stabiel. Rik zit net aan ’t bed van zijn broer om hem de voetbaluitslagen voor te lezen als de monitoren wederom beginnen te loeien. Als gevolg van een longontsteking is zijn lichaam in een septische shock geraakt. Amir en het verplegend personeel doen hun best, maar zijn toestand is kritiek en alleen antibiotica kan hem redden. Nog altijd heeft Aysen zich niet laten zien in het ziekenhuis, maar dankzij een uiterste poging van Rik komt ze toch samen met Lucas even kijken bij haar geliefde. Ze komt niet verder dan de deuropening: ze kan het leed niet aan en vlucht weg.

Geld aftroggelen voor gevorderden

Gelukkig krijgt Aysen voldoende afleiding als ze betrokken raakt bij Janines zoektocht naar Rob Bekkers. Janine krijgt een tip van Jolanda, een privédetective die beweert te weten waar de therapeut is. Als bewijs heeft ze een recente foto van hem, maar ze wil 5000 euro voordat ze meer loslaat. Janine besluit te betalen, maar de informatie blijkt nutteloos en Kimberly ziet direct dat de foto van Rob bewerkt is. Kwaad achterhaalt Janine het adres van Jolanda en ze gaat er op uit om haar geld terug te eisen. Jolanda blijkt echter een afperser die werkt voor een criminele organisatie geleid door de gezochte crimineel Toon Kampstra.

In de dagen die volgen wordt Janine onder druk gezet door Toon die dreigt haar familie iets aan te doen als ze niet 20.000 euro beschermingsgeld betaalt. Aysen ziet toevallig hoe Janine en Toon elkaar treffen in het park en ze ruikt direct onraad. Terwijl ze Toon laat natrekken, zoekt ze discreet contact met Janine die haar het hele verhaal vertelt. Aysen stelt Janine gerust: vanaf nu pakt zij het aan. In haar eentje gaat Aysen naar het havengebied waar Toons organisatie zich schuilhoudt en gaat de confrontatie met hem aan.

Duale droomdate

Aan het eind van de week staat de eerste, echte date van Zoë en Nabil op het programma. Maar Zoë heeft geen idee wat ze moet gaan doen met een schatrijke jet setter die alles allang eens gedaan heeft. Shanti weet raad: hou het simpel en ga romantisch picknicken met zelfgemaakte hapjes. Ze helpt de nerveuze Zoë met koken, maar beide vrouwen blijken geen keukenprinsessen en Zoë is volledig bezweet en besmeurd als haar prins aanbelt. Nabil kan er de charme uiteindelijk wel van inzien en al snel zitten ze samen langs de waterkant. Ondertussen vindt Laura het maar helemaal niks dat Zoë mogelijk vertrekt naar Dubai en ze dringt er bij Rik op aan of hij écht wel zeker weet dat hij niets meer voor haar voelt. Rik probeert de twijfel weg te nemen door te flirten met een verpleegster, maar uiteindelijk kan hij zijn gevoel niet ontkennen. Net als Nabil en Zoë hun eerste zoen delen, komt Rik tussenbeide: hij heeft zich bedacht en wil Zoë weer terug.En verder: De Rietkraagbuurt blijkt Meerdijks achterstandswijk, van Ludo en Billy ontbreekt ieder spoor en Jojo’s achtergrondacteerwerk is alles behalve subtiel.

Meer over:

Reageren