Spoilers!

Komende week in GTST: Badinerende badperikelen en de funeste fopzoen

1 April 2021 19:25 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Demi die ontdekte dat haar ongeboren kindje een jongetje wordt. Een jongetje dat ze de naam Tom heeft gegeven.

Demi verandert weer

Demi komt tot de conclusie dat ze de kleine man toch wil houden. Ze durft dat toe te geven aan een medewerkster van de kindertelefoon, maar ze merkt dat haar hele familie juist niet kan wachten tot de kleine geadopteerd is en hun leven weer ‘normaal’ wordt. Zelfs haar vader lijkt het idee voor de baby te zorgen te zijn vergeten. Ze kan niet anders dan stilzwijgend lijden.

Run Bing run

Nina schrikt als de kinderen de posters voor de Meerdijk-loop zien, een hardloopwedstrijd voor het hele gezin. Ze willen meedoen, maar Nina vreest voor Bings revalidatie en houdt de boot af.

Bing laat zich dat niet zomaar zeggen. Hij gaat gewoon meedoen en schrijft het hele gezin in. Dat hij momenteel twee minuten over nog geen 100 meter doet mag de pret niet drukken. Hij pusht zichzelf tot het uiterste.

Bing eist dat Rik zijn trainingsschema verder opschroeft en wil van geen pauze weten. Hierdoor heeft hij ook minder oog voor de kinderen, tot teleurstelling van Manu die graag had gewild dat zijn papa naar judoles was gekomen. Nina probeert Bings gedrag goed te praten, maar ze maakt zich zorgen.

Laura in dubio

Laura vindt het steeds lastiger om met Henk om te gaan. Ze vindt het vervelend dat ze hem liet zitten in De Rozenboom, maar kan haar gevoelens voor hem niet loskoppelen van haar vriendschap met Lydia. Ze krijgt zelfs het gevoel dat Henk haar volgt. Dat vindt hij allemaal onzin: hij geeft haar alle tijd die ze nodig heeft en houdt gepaste afstand.

Saskia kan dat gedraai niet aanzien en besluit een date voor het stel te regelen, maar Laura gaat direct weg als ze erachter komt. Rik weet haar over te halen toch de liefde een kans te geven, ook als ze er niet zo heel goed in is.

Henk is sowieso te koppig om zomaar op te geven. Omdat ze samen meedoen aan de Meerdijk-loop, stelt hij een weddenschap voor: als hij eerder over de finish komt dan Laura, geeft ze hem uitgebreid de kans haar te versieren. Als zij sneller is mag ze kiezen of ze uberhaupt wel op date wil. Laura accepteert de deal.

Daan en Shanti

Shanti heeft Rik nog altijd niet verteld dat ze achter zijn rug om contact onderhoudt met Daan. Deze week verrast ze hem met een sportschoolabonnement zodat hij aan zichzelf kan werken. Daan reageert niet enthousiast, maar gaat toch aan de slag.

Tijdens de workout stuurt hij haar een sexy selfie en dat laat Shanti niet onberoerd. Maar Daan kan nog altijd niet door een deur met Rik, als hij zijn broer wat goedbedoeld advies wil geven over zijn training barst de bom bijna.

Later die dag worstelt Daan ’s avonds opnieuw met zijn verslaving en appt Shanti om hulp. Met een smoes gaat ze naar het Paleis waar Daan vol trots kan laten zien dat hij ondanks de verleiding van een sixpack in de koelkast niet heeft gedronken. Hij is zo opgewonden dat ‘ie Shanti spontaan zoent.

Shanti schrikt zich wild, helemaal als Daan bekent dat hij verliefd op haar is. Ze wil er niks van weten en gaat verward naar huis, waar ze Rik weer een smoes vertelt om de smoes te dekken waarmee ze naar Daan ging. Daan blijft echter contact zoeken en Shanti ziet geen andere keus dan Nina om raad te vragen. Zij is helder: Daan meent er niets van en wil puur op haar gevoel spelen. Shanti twijfelt, maar ontdekt Daans ware aard als ze aangeeft eerlijk te willen zijn tegen Rik.  

Daan dreigt daarop zelf naar de kinderbescherming te stappen om zo te zorgen dat Louise naar een ander pleeggezin moet. Shanti klopt helemaal overstuur bij Billy en Richard aan die haar proberen te troosten.

Billy gaat bij Daan langs om hem te bedreigen met de gevolgen van een belletje naar de kinderbescherming. De volgende dag leert hij Richard kennen in Boks als hij zich laatdunkend uitlaat over De Palma. Een potje sparren eindigt voor Daan dankzij de harde hoeken van Van Nooten met een gehavend gezicht.

Alleen door het ingrijpen van Marwan mondt de confrontatie niet uit in een bloedbad. Eenmaal thuis wil Daan het uit zelfmedelijden weer op een zuipen zetten, maar Marwan confronteert hem met de waarheid. Drank gaat echt niks oplossen. Daan raapt de moed bijeen en belt met de AA.

Ilyas en zijn ego

Ilyas en Marwan dreigen op straat te belanden nu ze niet op tijd de reparatie van Daans merkhorloge kunnen betalen. Daan weigert nog langer uitstel te geven. Ilyas begint al met verhuisdozen inpakken, maar Marwan houdt zijn poot stijf. De enige reden dat ze nog in de problemen zitten is Ilyas’ ego: hij kon geen hulp van Jojo accepteren. Wat dat betreft is ‘ie nog conservatiever dan hun vader.

Met hangende pootjes gaat Ilyas bij Jojo langs om excuses te maken. Hij vraagt of het nog steeds mogelijk is om via Bing het benodigde bedrag te krijgen. Eind goed, al goed.

Ludo doet gek

Janine is ook bezorgd om Ludo als hij zich steeds meer terugtrekt en hulp weigert. Hij heeft een medische controle bij Anton afgebeld en beweert dat hij zich prima voelt, maar als Janine thuiskomt treft ze haar man naakt aan in een bad zonder water.

Janine klopt ten einde raad aan bij Anton en Linda, maar naast een glas wijn krijgt ze niet direct het advies wat ze zocht: Anton raadt haar juist aan om in therapie te gaan zodat ze zelf niet kapot gaat aan Ludo’s gevecht met zichzelf.

Op advies van Nina besluiten Ludo en Janine samen met de paarden erop uit te gaan. Dat wordt al meteen een drama als Ludo’s vaste paard Pegasus voelt dat zijn baas veranderd is en al in de stal hysterisch wordt. Janine ziet hoe erg het Ludo raakt.

Janines nieuwe plan

Janine schrikt als ze ontdekt dat Nina de bruidsjurk van Billy de Palma maakt en vindt het in eerste instantie een verraad richting Ludo. Dan bedenkt ze zich: Nina moet juist zien te achterhalen welk cateringbedrijf Richard en Billy hebben geregeld. Ze is van plan Indra daar aan een baan te helpen zodat de voormalig verloofden elkaar gegarandeerd treffen.

Nina weet op handige wijze te ontdekken dat Sapori di Giulia de bruiloft gaat verzorgen. Janine zet direct alles in werking om Indra daar naar binnen te praten. Haar plan verloopt voorspoedig, maar Nina en Shanti vinden dat de oorlog tussen hun ouders lang genoeg geduurd heeft.

Terwijl Nina probeert Janine te overtuigen geen onschuldige levens te gebruiken, praat Shanti in op Billy en Richard. Beide dochters hebben weinig invloed, al zijn Billy en Richard het wel met Shanti eens dat ze meer moeten genieten van de voorpret van hun bruiloft.

Marwan meets Tom

Aan het eind van de week loopt Demi met haar ziel onder de arm en Tom in haar buik buiten met de hond. Tijdens het uitlaatrondje komt ze Marwan tegen tijdens zijn training voor de Meerdijk-loop. Demi onthult dat hij vader wordt van een jongen en vraagt of hij de kleine wil voelen trappen. Marwan weet direct wat er speelt: wil Demi het kindje wel afstaan?

En verder: Manu gaat op zijn skateboard naar school, Saskia heeft een ontstoken ooglid en Ilyas neemt de term 'lekkerbek' wel erg letterlijk.

Meer over