Na driekwart jaar...

Roel Dirven verlaat GTST

26 april 2019 14:25 | soap | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
GTST raakt wederom een vaste speler kwijt. Acteur Roel Dirven verlaat de soap en zijn personage Flo Wagenaar verdwijnt daarmee ook uit Meerdijk.

Op Videoland is al te zien hoe Flo en Lucas definitief afscheid van elkaar nemen.

Babywens

Het stel leek voor elkaar gemaakt, maar uiteindelijk is hun liefde niet sterk genoeg als blijkt dat Lucas helemaal geen kinderwens heeft en Flo niets liever wil dan papa worden. Na lang wikken en wegen hakt Lucas de knoop door: hij maakt het uit. Flo besluit daarop om voor langere tijd naar zijn ouders in Portugal te vertrekken om na te denken over zijn leven.

Duurzaamheidsvlogger

Flo maakte begin dit seizoen zijn opwachting in de serie. Hij was bijlesdocent van Q Bouwhuis (Max Willems) waar Lucas onmiddellijk weg van was. Flo bleek naast bolleboos ook vlogger en bezeten van duurzaamheid. Hij turnde Lucas binnen no time om in een radicale milieufreak die tot het uiterste ging om zo duurzaam en ecologisch verantwoord mogelijk door het leven te gaan. Van tandenpoetsen met houtkool tot een warmtepomp en zich vastbinden aan een boom. Ook de menukaart van De Koning werd ineens volledig vegan.

Afwezigheid

Dirven was al eerder een poosje weg uit de serie. Flo verdween toen voor een excursie naar Lapland, maar hij keerde terug toen Lucas werd ontvoerd door de handlangers van Hein Lisseberg. Sindsdien is de liefde van het stel sterker dan ooit, tot duidelijk werd dat Flo alles over had om vader te worden, zelfs een babyfabriek in India. Dat was voor Lucas definitief een brug te ver.

Het afscheid van Flo is op donderdag 2 mei te zien om 20.00 uur bij RTL 4.

Lees ook: Flo en Lucas jaagden deze soapie ook al weg

Meer over