Tijd voor nieuwe projecten...

Stijn Fransen verlaat GTST

30 mei 2018 18:34 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Stijn Fransen verlaat Goede tijden slechte tijden. De 27-jarige actrice houdt het na bijna drie jaar in de soap definitief voor gezien en laat haar personage naar New York vertrekken.

Een woordvoerder van EndemolShine bevestigt het op handen zijnde vertrek van de actrice. 

Fotostage

In de serie hangt het vertrek van Sam al maanden in de lucht. De aanstormend fotografe heeft een gewilde stage in New York te pakken en vertrekt voor zes maanden naar de Big Apple. Soapfans meenden dat het slechts om een tijdelijke exit zou gaan. GTST-acteurs moeten wel vaker vanwege de zogenoemde flexwet zes maanden uit de serie. Zo belandde Guido Speks personage Sjoerd al eens een half jaar in een afkickkliniek

Nieuwe projecten

Voor Stijn is het echter een blijvende exodus uit Meerdijk. In een verklaring laat EndemolShine weten dat Fransen besloten heeft de serie te verlaten om zich op nieuwe projecten te richten waar ze op een later moment zelf meer over zal vertellen. De afgelopen maanden liet Stijn ook al zien dat ze kan presenteren. Samen met Klaas van Kruistum maakte ze enkele afleveringen van kinderprogramma Zapplive.

GTST afscheid Sam

Afscheid

Met het vertrek van Sam is Linda (Babette van Veen) al haar biologische kinderen kwijt. Eerder vertrok Rover al naar Canada nadat acteur Buddy Vedder had besloten met de soap te stoppen. Linda heeft nu alleen nog Q (Max Willems) om over te moederen, maar hij lijkt meer oog te krijgen voor zijn nieuwe liefje Lana.

"Bye bye, bitches!"

Het afscheid van Sam wordt groots aangepakt in de serie. Zowel Linda als Q organiseren een feestje voor haar, wat natuurlijk voor de nodige misverstanden zorgt. Uiteindelijk is alles pais en vree als heel Meerdijk samenkomt om de blondine gedag te zeggen. Ze krijgt van allemaal een persoonlijk aandenken mee en laat haar kenmerkende bolhoedje achter voor Amir. Daarna zwaait ze met een welgemeend "bye bye, bitches!" haar soapvrienden gedag. 

GTST afscheid Sam bye bye bitches

De laatste aflevering met Stijn als Sam wordt op woensdag 6 juni uitgezonden. Of RTL de rol van Sam gaat recasten is nog niet bekend.

Meer over