#gtststories

Wat vooraf ging in Valentijns Vlucht

10 mei 2019 17:36 | soap | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
GTST lanceerde twee weken geleden op Instagram een verhaallijn over de avonturen van Valentijn Sanders. Maar wat als je geen Instagram hebt? Dan vatten wij de gebeurtenissen gewoon even samen!

Op de Instagrampagina van GTST verschijnen sinds eind april dagelijks drie korte scenes uit het verhaal Valentijns vlucht, waarin Valentijn Sanders (Vincent Visser) centraal staat, maar waar ook vaste GTST-gezichten Lucas Sanders, Lana Langeveld en Jojo Abrams deel van uitmaken.

Lana hartje Charlie

De eerste week opent met innige momenten tussen Lana en Charlie, zoals Valentijn zichzelf noemt. Hij houdt zich al een tijdje verscholen in Meerdijk omdat hij naar eigen zeggen gestalkt wordt door zijn gestoorde ex Heidi. Hij moet zich verborgen houden, want haar broer zit achter 'm aan en is bereid hem wat aan te doen. Hij ontvangt ook steeds dreigende berichtjes waar Lana niets van mag weten. 

Het verraad van Jojo

Lana heeft in het diepste geheim enkele weken geleden aangepapt met Charlie en gaat geregeld naar de oude loods waar hij zich verborgen houdt. Toch vindt ze het maar gek hoe het gaat en vraagt advies aan haar vriendin Jojo. Zij vindt de situatie maar stom en adviseert er mee te kappen. Onbedoeld onthult Jojo ook nog eens Valentijns aanwezigheid in Meerdijk als ze hem toevallig ziet lopen en onder de indruk is van z'n oude jas. Ze maakt een foto van deze 'vintage wannahave' en deelt 'm op Smoelaria, waarna Heidi al snel contact met haar opneemt. Zich van geen kwaad bewust, geeft Jojo zijn locatie prijs: Meerdijk.

Prank video

Maar Valentijn is zelf ook geen ster in zichzelf verborgen houden. Hij laat zich namelijk ompraten om mee te doen met een prank video voor het Youtube kanaal van een vriend waarin hij duidelijk met gezicht en al te zien is. Na de opnames wordt het 'm te heet onder de voeten en wil hij met Lana wegvluchten uit Meerdijk. Als ze even weggaat om voorbereidingen te treffen, krijgt hij een bericht van Heidi waarin ze vertelt te weten waar hij zit. Valentijn twijfelt geen moment, wacht niet op Lana en slaat zelf op de vlucht... Niet wetende dat er al iemand achter hem aan zit.

Lucas doet mee

In GTST was al te zien dat Lucas door Valentijn was gevraagd naar Curacao te komen waar hij naar toe vertrok met zijn moeder Charlie. Maar Valentijn weet te regelen dat de taxi die Lucas naar het vliegveld brengt hem afzet bij zijn nieuwe schuilplek: een oude camper. Lucas is wat verbaasd door de gang van zaken, maar slikt verrassend snel het verhaal van Valentijn dat hij in Nederland is om een road movie te maken als toelating voor de filmacademie. Zijn moeder wil dat niet, daarom moet het geheim. Lucas is niet blij als Valentijn z'n mobiel weggooit, maar gaat toch mee de camper in. Daar heeft Valentijn stiekem nog een eigen mobieltje liggen voor de veiligheid.

Kampeergevaar

Valentijn rijdt echter zo wild dat ie dezelfde nacht nog in de berm belandt. De twee Sanders mannen krijgen het voertuig niet aan de praat en schrikken als in de verte iemand met een zaklamp nadert. Ze barricaderen zich in de camper terwijl de persoon moeite doet binnen te dringen.

Er in geloodst

Lana en Jojo hebben inmiddels hun krachten gebundeld om Charlie te vinden, al komen ze er na een chat met Heidi achter dat hij Valentijn heet. Lana voelt zich bedrogen, maar gaat toch met Jojo naar de loods waar ze intieme momenten met hem beleefde in de hoop aanwijzingen te vinden.