Gesprek met Domien

Dotan door het stof in eerste interview sinds 'trollengate'

21 juni 2019 09:26 | sterren | Door Televizier

© still qumusic

Zanger Dotan heeft een jaar na de publicaties in De Volkskrant gereageerd op het onderzoek naar zijn trollenleger. In een gesprek op Qmusic ging hij flink door het stof.

In een interview met Qmusic-dj Domien Verschuuren ging Dotan voor het eerst in op het feit dat hij jarenlang met nep-accounts zijn eigen online-imago oppoetste. In De Volkskrant kwam naar buiten dat Dotan daar zo'n 140 nep-accounts voor gebruikte. Op Qmusic bekende hij nu openlijk dat hij daar zelf verantwoordelijk voor was.

Excuses

Het gesprek werd vooraf opgenomen zodat Domien en Dotan een half uur ongestoord konden praten. Dotan begon het gesprek met excuses “aan iedereen die zich gekwetst heeft gevoeld hierdoor of teleurgesteld is geraakt in mij. Ik kan me goed voorstellen waarvoor dat is.” Ook gaf hij aan dat hij spijt heeft van het feit dat hij niet eerder heeft ingegrepen.

Trollenleger

Dotan geeft ook openheid van zaken rond de trollenaccounts. “Ik vond het moeilijk om boven te komen drijven in de muziekwereld en was onzeker. Ik zocht naar een manier om toch bij mensen binnen te komen. Het begon onschuldig, maar dat is uit de hand gelopen.” Domien gaf daarop aan dat hij in zijn tijd bij 3FM opvallend vaak zag dat Dotan werd aangevraagd. Dat bleek inderdaad de opdracht van Dotans nep-accounts. “Ik geloofde nooit zo in mezelf als muzikant. Ik dacht dat ik het nodig had.”

Aanvallen 

Wel ontkende hij dat hij zelf artiesten heeft aangevallen onder de naam van de trollenaccounts. Dat zijn anderen geweest, zegt de artiest. Het hele gesprek kan je hier terugluisteren.

Meer over