Ghosting

Hierom was Hanneke Groenteman niet meer welkom in DWDD

27 januari 2022 15:14 | sterren | Door Merlin Everts

© Roy Beusker Fotografie
Hanneke Groenteman was jarenlang geregeld te zien als tafeldame bij De Wereld Draait Door, maar de uitnodigingen om aan te schuiven bij het programma stopten abrupt. De presentatrice had geen idee waarom, tot voorkort.

Hanneke liet eerder al blijken het een jammerlijke zaak nooit meer gevraagd te worden voor De Wereld Draait Door, dat in 2020 zijn laatste uitzending genoot. "Eerst belden ze eens in de drie weken. Op een gegeven moment dacht ik: ik heb al meer dan een maand niets gehoord. Dat werden maanden. En als het dan nog langer stil blijft, besef je dat je bent verdwenen uit de kaartenbak." In een gesprek met haar zoon Gijs, die podcasts maakt en daarin zijn moeder geregeld belt, komt het onderwerp ter sprake. "Het heeft me jarenlang hoog gezeten", aldus de presentatrice.

DWDD

Ze vertelt in de podcastaflevering dat 'iemand uit de omgeving van het programma' haar onlangs vertelde hoe de vork daadwerkelijk in de steel zat. Het bleek om een opmerking te gaan die Hanneke in een eerdere aflevering van DWDD maakte. "Ik vroeg Matthijs of hij ook ging herdenken op 4 mei. ‘Nee, ik kijk dan televisie', antwoordde hij. Ik zei daarna wat badinerend: 'oh, is dat zo? Ik had jou als Amsterdamse jongen wel ingeschat als iemand die live ergens zou gaan herdenken'. Ik zat maar te kwebbelen en had niet door dat hij echt ineenkromp. Ik dacht zelf dat ik een soort ironie uitstraalde, maar het kwam helemaal verkeerd over. Ik heb het nu teruggekeken en dacht: ja, nu zie ik het ook," aldus Hanneke.

Matthijs van Nieuwkerk

Waarom de presentatrice zelf nooit meer iets van Matthijs van Nieuwkerk of het DWDD-productieteam gehoord heeft, weet ze niet. “Ik heb Matthijs daar nog wel eens een appje over gestuurd, maar nooit een antwoord gekregen. Het heeft me jarenlang hoog gezeten.” Het lijkt onwaarschijnlijk dat Hanneke ooit bevestiging krijgt op het voorval. Een woordvoerder van BNNVARA laat namelijk weten dat Matthijs hier niet op gaat reageren. “In een talkshow is het een komen en gaan van gasten. Welke afwegingen er achter de schermen worden gemaakt is niet iets wat we publiekelijk evalueren. Zeker zes jaar na dato niet."

Meer over