Wegens slepende ruzie...

John van den Heuvel weigert RTL Late Night

28 april 2018 13:37 | sterren | Door Jef Willemsen

© Nick van Ormondt
John van den Heuvel bedankt bij voorbaat voor RTL Late Night als Twan Huys na de zomer het stokje overneemt. De misdaadverslaggever heeft mot met de nieuwsman. 

In Volkskrant magazine doet John de kwestie uit de doeken. Het blijkt te gaan om een al jaren sluimerend conflict.

Holleeder

In 2012 uitte John stevige kritiek op het feit dat Twan topcrimineel Willem Holleeder uitnodigde voor College tour. Van den Heuvel vond het niet gepast dat 'De Neus' geprezen en gefêteerd werd door de media. Huys sloeg terug door een emailwisseling tussen John en Holleeder openbaar te maken waarin de journalist de misdadiger een zonnige vakantiereis aanbod in ruil voor een exclusief interview.

Venijnig en vals

Dit schoot John behoorlijk in het verkeerde keelgat: "Holleeder heeft mijn mail met het interviewvoorstel aan Twan Huys doorgespeeld, die het hele verhaal in de openbaarheid bracht in de aanloop naar die uitzending. Dat was slim van Holleeder. En het was van Huys best een venijnige en valse manier om zijn gelijk te halen."

Uitpraten

De heren hebben het conflict nooit uitgesproken en ook al zijn ze straks RTL-collega's, wat John betreft wil hij niks met Huys te maken hebben totdat het incident besproken is: "Als hij wil dat ik aanschuif bij RTL Late Night, lijkt me dat wel verstandig."

Lees ook: Twan Huys wil RTL Late Night nieuw élan geven

Meer over