Wie wordt de volgende?

Zo gaat het nu met deze winnaars van de Televizier-Ring

24 mei 2019 15:55 | televizier-ring-nieuws | Door Televizier

© ANP Kippa
Nog een paar maanden en de nu nog onbekende winnaar van 54ste Gouden Televizier-Ring mag het felbegeerde sierraad om de vinger schuiven. Op dit moment kan er nog gestemd worden voor de derde kwalificatieronde; een mooi moment om terug te blikken op de laatste vijf winnaars. Hoe gaat het nu met deze programma's en hun makers?

2014: Flikken Maastricht (AVROTROS)

Het is alweer vijf jaar geleden dat Victor Reinier en Angela Schijf de Gouden Televizier-Ring om hun vinger mochten schuiven. Intussen stoomt de immens populaire politieserie gewoon door; seizoen 13 is net afgelopen en seizoen 14 is aangekondigd. Qua kijkcijfers kijken er ietsje minder mensen dan ten tijde van de Ring, maar met nog steeds een gemiddelde van zo'n 1,9 miljoen per keer is het een kniesoor die daarop let.

2015: SynDROOM (RTL 4)

De vijftigste Televizier-Ring ging in 2015 naar het RTL 4-programma SynDROOM van Johnny de Mol. In deze reeks hielp De Mol jongeren met een het syndroom van Down, autisme en andere aanverwante syndromen met het realiseren van hun droom. In 2017 komt er na 3 seizoenen een einde aan het programma, maar start eveneens bij RTL 4 spin-off Hotel synDROOM. Inmiddels is De Mol terug naar SBS6 en maakt hij opnieuw een programma met gehandicapten, namelijk Down met Johnny. Daarvan maakte hij in 2008 ook al een seizoen, toen nog voor Veronica.

  

2016: Floortje naar het einde van de wereld (BNNVARA)

Twee jaar en drie seizoenen na de start van Floortje naar het einde van de wereld wint Floortje Dessing dé Nederlandse televisieprijs. Dat kon ook bijna niet missen want het programma van de nuchtere wereldreiziger is een groot succes. Wekelijks stemmen om en nabij de 2 miljoen mensen stemmen af haar reisverslagen van trips naar de verste uithoeken op aarde. Inmiddels zijn er zeven seizoenen te zien geweest. In het voorjaar van 2020 verschijnt een achtste reeks waarin Floortje langs gaat bij mensen die ze in de eerdere seizoenen opzocht om te kijken hoe het hen nu vergaat.

  

2017: Zondag met Lubach (VPRO)

Arjen Lubach heeft er al zes seizoenen van Zondag met Lubach opzitten als hij in 2017 de Ring wint. Kijkers konden dat jaar ook niet om Lubach heen, want na de eerste aflevering in januari gaat het nog heel lang over het ‘Netherlands second’-filmpje waarmee het satirische programma wereldwijd viraal gaat. Meer dan 50 miljoen keer wordt het bekeken. Ook de kijkcijfers gaan door het dak: van maximaal een half miljoen voor de eerdere reeksen, naar steevast rond het miljoen voor seizoen 6. Na seizoen 8 en 9 in het voor- en najaar van 2018 last Lubach een pauze in: hij gaat het theater in. Maar niet getreurd: dit najaar is Zondag met Lubach weer terug op de buis.

 

2018: Beau Five Days Inside (RTL 4)

2018 was het jaar van Beau van Erven Dorens. Hij won zoveel de Zilveren tv-ster voor beste presentator als de Gouden Televizer-Ring voor zijn programma Beau 5 Days Inside. Hierin neemt de presentator 5 dagen zijn intrek op een plek waar je als normaal mensen niet komt. Het programma is een dikke hit: elke week kijken er meer mensen. Beau heeft hierin eindelijk gevonden waarin hij goed is: persoonlijke portretten van echte mensen. Seizoen 2 wordt dit jaar dan ook nog beter bekeken dan seizoen 1. Over een derde seizoen is nog niks bekend, maar Beau komt vanaf 28 wel met een nieuw ‘Beau-programma’, namelijk Beau en de veteranen waarin hij op pad gaat met getraumatiseerde oorlogsveteranen.

Stem nu, klik hier!

Stemmen voor de Gouden Televizier-Ring 2019 kan op dit moment voor de derde kwalificatieronde. Stemmen kan nog 29 mei 10.00 uur via www.televizier.nl/ring.

Meer over