Jamie Oliver's wens komt uit: suikertaks is een feit

Jamie Oliver strijdt al tijden voor suikerbelasting op frisdranken om overgewicht onder kids tegen te gaan. En nu is het hem eindelijk gelukt: de suikertaks is een feit. 

Eindelijk komt de droom van chefkok Jamie Oliver uit. Hij strijdt al langere tijd tegen overgewicht onder Engelse kids, die de op één na diksten zijn van heel Europa. Hij wil dit tegen gaan door de prijzen van fris omhoog te gooien. Want hij denkt dat wanneer het duurder wordt, minder kinderen het zullen kopen. 

2018 

Woensdag kwam het verlossende antwoord. De Britse regering gaat vanaf 2018 belasting heffen op de productie en import van suikerhoudende frisdranken om overgewicht en diabetes tegen te gaan. Hiermee komt 660 miljoen in het laatje en die centen worden dan gebruikt om op lagere scholen het sporten te stimuleren. 

Jamie laat via sociale media weten hoe blij hij is. 

Hij doet zelfs een vreugdedansje tijdens de live-uitzending van BBC news.

Eigen suikertaks 

Zelf ondernam hij al stappen in zijn eigen restaurant, waar de klant 14 eurocent meer betaalt voor een frisje. En in onderstaand filmpje maakt hij duidelijk hoeveel verborgen suiker in ons drinken en eten zit. 

 

Meer over:

Reageren