Tegen Gijs van Dam

Jelle Brandt Corstius laat rechtszaak vallen

15 november 2018 09:39 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Jelle Brandt Corstius laat de rechtszaak tegen Gijs van Dam gaan. Hij zou zijn doel reeds bereikt hebben.

Dat verklaart de advocaat van Brandt Corstius, Nico Meijering. "Er was zowel juridisch als zaaksinhoudelijk alle reden om zulks wel te doen, maar cliënt heeft in het kader van #MeToo met zijn publicatie in Trouw zijn doel bereikt en wenst verder een punt te zetten achter deze kwestie."

Gijs van Dam

Jelle Brandt Corstius beschuldigde Gijs van Dam vorig jaar van verkrachting, die in 2002 plaatsgevonden zou hebben. Van Dam ontkende dat stellig en hield het incident op een seksueel contact in een dronken bui. Brandt Corstius wenste vervolging, maar door een gebrek aan bewijs ging die wens niet in vervulling. Nu ziet de journalist er ook vanaf om een zogenaamde Artikel 12-procedure te beginnen om het toch in de rechtszaal te krijgen.

Smaad

Daarmee is het laatste woord in de kwestie nog niet gezegd: Van Dam heeft Brandt Corstius namelijk óók aangeklaagd. Dat vanwege smaad en laster. Hij zou bijvoorbeeld in een persverklaring van Brandt Corstius in één adem zijn genoemd met Harvey Weinstein en Bill Cosby, die worden vervolgd vanwege seksueel misbruik. "We zijn nog lang niet klaar", zegt de advocaat van Van Dam in RTL Boulevard. "We wachten nu op de behandeling van het hof. Hij is nog niet van ons af."

Meer over