Column

Angela de Jong kraakt DanceSing af

11 januari 2019 16:00 | amusement | Door Televizier

© William Rutten
Angela de Jong vindt DanceSing maar niets. In haar column op het AD schrijft ze waarom de nieuwe show waarin kandidaten zowel moeten kunnen dansen als zingen zo tegenvalt.

"Als je gouden bergen belooft, kun je niet aankomen met een hoopje gerecycled plastic dat is opgeleukt met een snoer kerstlampjes", vindt de televisierecensent. Daarmee reageert ze op alle aandacht in de media voor DanceSing, dat naar verwachting de wereld zou gaan veroveren.

Virtual reality

De juryleden zijn saai en de kandidaten gerecycled, stelt Angela de Jong. De talentenjacht kwam met een vernieuwend decor waarin met virtual reality een hele dansgroep tevoorschijn werd getoverd. Dat kunstje werkte niet op Angela. "Daar is het nieuwtje na vijf minuten vanaf. Wat overblijft is gewoon de zoveelste, 13-in-een-dozijn Talpa-show."


Gordon

Al met al is de tv-expert weinig hoopvol voor de toekomst van het programma. Ze schrijft dat Gordon waarschijnlijk niet blij zal zijn met haar kritiek en daar zou ze wel eens gelijk in kunnen hebben. Het DanceSing-jurylid was donderdag nog te gast bij De Wereld Draait Door en pakte daar het moment om zijn Angela-onvrede te uiten. Gordon: "Ik vind het een vreselijke mevrouw geworden. Ze heeft Humberto Tan, Wendy van Dijk en Erland Galjaard volledig onderuit gehaald in haar columns. Dat doet ze op de persoon en dát is niet de taak van een recensent."

Meer over