"Het is maar een zomerprogramma, hè?"

Art Rooijakkers maakt zich niet zo druk om Zomer Met Art

2 juni 2019 16:52 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten
Art Rooijakkers voelt geen enorme druk voorafgaand aan de start van Zomer met Art, de werkdagelijkse late night talkshow die hij in de zomer voor RTL gaat maken.

Wie verwacht dat Art nu al worstelt met de vraag hoe de kijkcijfers uit gaan pakken, komt bedrogen uit. De presentator laat in een interview weten eigenlijk best relaxed te zijn.

Nonchalance

Reden voor deze relatieve rust is het feit dat Art slechts tijdelijk op de late avond te zien is. Na de zomer is het aan Beau van Erven Dorens om RTL in de late uurtjes uit het slop te trekken. Dat geeft Rooijakkers meer vrijheid en rust: "Het is maar een zomerprogramma hè. Ik ben niet degene die vast de late avond gaat vormgeven. Het wordt ook heel anders dan met Twan of Humberto. Ik wil het gevoel creëren van een lange, zomerse avond. Daar hoort een goed gesprek bij met een zekere nonchalance."

Slopend

Art is echter wel bang dat de combinatie van een late night praatprogramma en een gezin met jonge kinderen een uitputtingslag zal worden: "Je zendt tot half 12 uit, kletst nog wat na en ligt pas rond 2 uur in bed. Maar om half 7 begint de dag alweer, met onze tweeling. Dat lijkt me een heavy combinatie."

Zomer met Art is vanaf maandag 17 juni te zien om 22.30 uur op RTL 4.

Meer over