Aangepast

Dit jaar toch nog een Songfestival met Jan, Edsilia en Chantal

31 maart 2020 17:35 | amusement | Door Irma Tomas

© Edsilia, Chantal, Jan
De organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft een alternatieve show bedacht waarvan het de bedoeling is dat ie door heel Europa wordt uitgezonden. Jan, Edsilia en Chantal presenteren de show. 

Het alternatieve Songfestival is op 16 mei, de dag van de finale. We krijgen een fragment te zien van de liedjes die we normaal gesproken ook hadden gezien op het liedjesfestijn. Daarnaast zingen alle 41 artiesten samen een oud songfestivalliedje. Dat doen ze allemaal vanuit hun eigen land. Daarnaast treden oud-deelnemers met liedjes van vroeger. 

Europe shine a light

De uitzending heet Europe shine a light en wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit die ook het echte Eurovisie Songfestival zouden presenteren. Zij zouden samen ook de presentatie van het echte Songfestival verzorgen.

Corona

Ook op deze feestelijke avond is het coronadrama niet ver weg. In de show wordt stilgestaan bij alle slachtoffers van het virus en de mensen die hard werken om het coronavirus te bestrijden. Avrotros had eerder bedacht om een Beste zangers-special uit te zenden op de dag van de Songfestivalfinale, maar daar komt nu dit spektakel voor in de plaats. 

Meer over