Van Avrotros

Frans Bauer naar RTL

16 April 2019 14:37 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL
Net als SBS eerder dit jaar, is nu ook RTL flink aan het kopen geslagen op de tv-transfermarkt. De zender heeft Frans Bauer overgenomen van Avrotros.

Frans was behoorlijk succesvol bij de Publieke Omroep maar de volkszanger maakt nu toch de overstap richting de commerciële zenders. Bij RTL gaat Frans in ieder geval een reisprogramma en een muziekprogramma presenteren.

De Bauers

Programmadirecteur Peter van der Vorst legt uit waarom hij Frans Bauer graag bij RTL wilde hebben: „Ik ben ongelooflijk blij dat Frans terugkeert bij de zender waar in 2003 zijn televisiesucces begon met De Bauers. Sindsdien is hij niet alleen meer de bekendste volkszanger van Nederland, maar heeft hij zich ook ontwikkeld tot een zeer veelzijdig presentator die dicht bij de kijker staat. Hij is authentiek, professioneel, een echte familyman en altijd optimistisch. Een perfecte match dus met RTL 4.”

Politiek

Frans had de laatste jaren veel succes met zijn reisprogramma Frans Bauer in Amerika en China en daarvoor o.a. met Bananasplit, Vive la Frans en Bauer's zigeunernacht. Frans en zijn programma's zijn al jaren onderdeel van de politieke discussie over teveel en te simpel entertainment op NPO 1. Daarvan is hij nu verlost.

Meer over