Kijkcijfers blijven laag

Hoe moet het verder met 6 Inside?

11 april 2019 12:12 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
6 Inside is nu 13 weken bezig op SBS 6, maar de kijkcijfers blijven beneden alle peil. Het entertainmentprogramma van Albert Verlinde en Jan Versteegh scoort dagelijks iets meer dan 100.000 kijkers. Ondanks het nieuwe decor.

Woensdagavond keken 116.000 mensen naar 6 Inside en dat is een fractie van het aantal waar John de Mol en Albert Verlinde van tevoren op hoopten. De hoop en verwachting was dat 6 Inside concurrent RTL Boulevard naar de kroon zou kunnen steken. De realiteit is dat Boulevard woensdagavond 581.000 kijkers had. Ook dat aantal is trouwens wel eens hoger geweest.

Nieuw decor

Maandag had het decor van 6 Inside ineens een fikse make-over gekregen. De houten tafel was weg. In plaats daarvan zitten Albert en Jan aan een glimmend zwart exemplaar en de achtergrond bestaat nu uit blauwe LED-schermen. Maar een nieuw decor zal 6 Inside niet aan meer kijkers helpen, net als het wisselen van poppetjes aan tafel.

Nieuw tijdstip

Het laatste redmiddel is natuurlijk een nieuw tijdstip. Maar wanneer zal John de Mol die beslissing nu eindelijk eens nemen? Hij zal binnenkort wel moeten willen Albert en Jan hun ongetwijfeld royale salarissen waard zijn. Bij Boulevard verdiende de roddelkoning destijds 900.000 euro en zijn SBS-salaris zal daar niet ver vandaan zitten. Albert heeft een contract van twee jaar, dus voorlopig zal 6 Inside nog wel even te zien zijn, op welk tijdstip dan ook.

Meer over