Samenwerken

Linda de Mol wilde eigenlijk niet kiezen tussen RTL en SBS

15 februari 2019 14:45 | amusement | Door Televizier

© Screenshot Jinek
Linda de Mol had niet willen kiezen tussen RTL en SBS. Dat vertelde ze donderdagavond aan tafel bij Jinek. Linda: "Maar RTL zag het niet zitten."

Linda de Mol is openhartig over haar overstap naar SBS en haar nieuwe functie bij NET5. Zo vertelt ze dat ze het spannend vond om een bedrijf over te nemen. "Ik koop wel eens een paar schoenen, maar nooit een bedrijf."

Mies Bouwman

Wel vindt ze dat de media het nieuws hebben opgeklopt. Ze werd in het AD afgebeeld met kroon en mantel, en dat gaat te ver. "Alsof ik SBS kom redden. Dat moeten we nog maar zien." De media maken het groter dan het is, stelt de presentatrice. Ze kwam in het journaal voor nieuws over de Brexit aan bod. Linda: "Bovendien is er maar een koningin van de televisie. En dat is Mies Bouwman."

Samenwerken

Linda zegt eerlijk dat ze heel lang hoopte op een samenwerking tussen SBS en RTL, zodat ze voor beide zenders zou kunnen werken. "Ik heb heel lang gehoopt dat er misschien een mogelijkheid was dat ik niet hoefde te kiezen." Maar RTL zag het niet zitten. En als er geen samenwerking mogelijk is, ga je concurreren. "Dat vond ik heel jammer. Daar is Nederland veel te klein voor. Waarom niet kijken hoe je kan samenwerken?" 

Bekijk het interview terug vanaf 40.30:

Meer over