Dragqueen

René van der Gijp gevraagd voor Make Up Your Mind

13 november 2021 12:31 | amusement | Door Faye Heijnis

© William Rutten

René van der Gijp is gevraagd voor de nieuwe reeks van Make Up Your Mind, het programma waarin bekende Nederlandse mannen zich verkleden als dragqueen. 

"Ik ben gevraagd voor dat Carlo Boszhard-programma om als vrouw verkleed te gaan. Als travestiet", vertelt Van der Gijp in Veronica Inside

Make Up Your Mind

Carlo Boszhard en zijn partner Herald Adolfs zijn het brein achter Make Up Your Mind, waarmee ze aandacht vragen voor de LHBTIQ+-gemeenschap. In dit programma worden bekende Nederlandse mannen omgetoverd tot dragqueens. Aan de vakjury vervolgens de taak om te raden wie het zijn én een winnaar te kiezen. Afgelopen mei was Make Up Your Mind voor het eerst te zien, eigenlijk bedoeld als eenmalige show. Daar deden Peter R. de Vries, Wolter Kroes, Domien Verschuuren, Dominic Seldis, Tygo Gernandt, Barrie Stevens, Jim Bakkum en winnaar Barry Atsma aan mee. Het bleek zo'n daverend succes, dat er nu een hele serie van op RTL 4 volgt. 

Doet René van der Gijp mee aan Make Up Your Mind? 

En daar is René van der Gijp dus voor gevraagd. Een uitnodiging waar de voetbalcommentator (helaas) voor bedankt. "Je moet er zelf ook een beetje plezier aan beleven, hè? (...) Het is niet dat ik denk, dat zou ik graag een keertje willen." 

For One Night Only 

En For One Night Only dan, het programma waarin BN'ers strippen voor het goede doel? Johan Derksen stelt ons in elk geval vast gerust: daar zal hij nooit aan meedoen. "Het staat vrij om geld over te maken, daar hoef je toch niet je l*l voor te laten zien?", bekritiseert hij.

Make Up Your Mind de serie zal in 2022 te zien zijn op RTL 4. Een exacte datum is nog niet bekend, maar de voorbereidingen zijn dus al in volle gang. 

Meer over