Rambo

Een groepje Amerikaanse missionarissen roept de hulp in van Vietnamveteraan John Rambo om mensen te bekeren in Birma. Ondanks dat worden ze gevangengenomen door het Birmese leger.

GENRE
Actie

REGIE
Sylvester Stallone

MET
Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsden e.a.

VERHAAL
Vietnamveteraan John Rambo (Sylvester Stallone) heeft een relaxed baantje als slangenverzamelaar bij een toeristische attractie in Thailand. Tenminste, totdat een groepje Amerikaanse missionarissen langskomt dat per se mensen wil bekeren in Birma. Omdat daar een oorlog woedt, vragen ze Rambo hen te begeleiden. Ondanks dat worden de missionarissen gevangengenomen door het Birmese leger. Rambo besluit ze te bevrijden met behulp van een stel huurlingen.

OORDEEL
Stallone is terug voor de vierde Rambo-film. De inmiddels bijna bejaarde filmster maakt er een beetje een potje van. Hij halveert bijna eigenhandig de Birmese bevolking door ongelofelijk veel slachtoffers te maken met zijn pijl en boog en machinegeweer. Als je Stallone moet geloven, bestaat het Birmese leger voornamelijk uit pedofielen en verkrachters. Vanzelfsprekend zijn de meeste close-ups gereserveerd voor zijn biceps.

EXTRA'S
Audiocommentaar van Sylvester, verwijderde scènes en verschillende documentaires over het ontstaan van de film.

NU te huur en te koop

Reageren