The Assassination of Jesse James

Robert Ford (Casey Affleck) is van kindsaf al fan van revolverheld Jesse James (Brad Pitt) en is dan ook dolgelukkig wanneer hij wordt toegevoegd aan de bende van zijn held. Jesse zelf, een brute, onvoorspelbare moordenaar die alleen lief is voor zijn vrouw en kinderen, wil nog één treinroof plegen voordat hij met pensioen gaat.

GENRE
Western

REGIE
Andrew Dominik

MET
Brad Pitt
Casey Affleck
Sam Rockwell
Paul Schneider e.a.

VERHAAL
Robert Ford (Casey Affleck) is van kindsaf al fan van revolverheld Jesse James (Brad Pitt) en is dan ook dolgelukkig wanneer hij wordt toegevoegd aan de bende van zijn held. Jesse zelf, een brute, onvoorspelbare moordenaar die alleen lief is voor zijn vrouw en kinderen, wil nog één treinroof plegen voordat hij met pensioen gaat. Hij is uitgeblust en niet tevreden met de man die hij is geworden. Wanneer Jesse hem uitnodigt bij hem te komen wonen, schiet Robert hem uiteindelijk dood. Niet voor de 10.000 dollar beloning, maar omdat hij danig teleurgesteld is in zijn idool.

OORDEEL
Ja, er wordt geschoten en paardgereden, zoals dat hoort in een western, maar The Assassination of Jesse James is bovenal een mooie maar trage psychologische studie van de twee mannen in de titel. Jesse James en Robert Ford zijn hoogstwaarschijnlijk ook de allereerste slachtoffers van de Amerikaanse sterrencultuur die nu op zijn hoogtepunt is. Omdat de film bijna drie uur duurt, is het nodige zitvlees wel vereist.

EXTRA'S Alternatieve eindes.

Reageren