The Waterhorse

Het Schotse jongetje Angus vindt een ei in het meer van Loch Ness. Hij neemt het mee naar huis en zie daar: er komt een waterpaardje uitgekropen. Alles gaat goed en wel, totdat een paar vissers het diertje ontdekken.

GENRE
Familie

REGIE
Jay Russell

MET
Emily Watson, Alex Etel, Ben Chaplin, David Morrissey e.a.

VERHAAL
Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog vindt het Schotse jongetje Angus (Alex Etel) een ei in het meer van Loch Ness. Hij neemt het mee naar huis en zie daar: er komt een waterpaardje uitgekropen. Alex verzorgt het diertje, dat hij Crusoe heeft gedoopt, tot het te groot wordt om in de schuur te houden en brengt het terug naar het meer. Dat gaat goed totdat Crusoe gezien wordt door een paar vissers die het nodig vinden om hun ontdekking aan de grote klok te hangen.

OORDEEL
E.T. is het bepaald niet; daarvoor is Crusoe lang niet aandoenlijk genoeg, maar toch is The Water Horse een charmante film voor het hele gezin (ouders zullen zich zeker geen ongeluk vervelen) met vooral sterke rollen van de kleine Alex, Emily Watson en Ben Chaplin.

EXTRA'S
Verwijderde scènes, de documentaires Myths and Legends, The Story, The Characters, Setting the Scene, Creating the Water Horse en Creating Crusoe.

NU te huur en te koop

Reageren