De kijkcijfers van donderdag 11 oktober 2018

De TV van gisteren: Dik 2.2 miljoen zien Beau de Gouden Televizier-Ring winnen

2.21 miljoen mensen zagen de 53e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala, een avond die voor Beau van Erven Dorens zowel een zilveren als een gouden randje bleek te hebben.

Met die score was de awardshow met afstand het best bekeken programma van de dag. Voorafgaand aan het gala zagen 1.37 miljoen mensen hoe Britt Dekker en Frits Sissing de Rode Loper show van het evenement presenteerden. Dat aantal knalde over de 2 miljoen grens heen toen het prijzenfestijn daadwerkelijk begon in AFAS Live. Na afloop reageerde grote winnaar Beau van Erven Dorens voor de camera van Pauw nog eens voor 1.12 miljoen kijkers. Online regende het gelukswensen.

Expeditie Robinson blijft overeind

Terwijl de makers van Expeditie Robinson tijdens het Ring-Gala voor de vierde keer naast de prijs grepen, bleef het programma zelf fier overeind. Ruim 1.26 miljoen fans zagen hoe de eilanders samen kwamen om de strijd met elkaar aan te gaan. Voor het oog van nog eens 444.000 kijkers blikte de afvaller terug in Eilandpraat en ook op Twitter werd meegepraat.

RTL 4 wint en verliest

RTL 4 leverde tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de winnaars in de categorie Talent Award, de Zilveren Sterren voor presentator en presentatrice én de Gouden Televizier-Ring zelf. Maar de zender werd op hetzelfde moment volledig weggevaagd. Waar GTST met 935.000 kijkers nog enigsinds overeind bleef, trok Wendy van Dijk met This time next year 343.000 kijkers, een slordige 200.000 minder dan normaal. De klap was erger voor Een goed stel hersens dat uitkwam op een beschamend lage 228.000 kijkers. Hekkensluiter RTL late night eindigde íets hoger, maar nog altijd op een nieuw dieptepunt van 236.000 kijkers.  

Meer over:

Reageren