Kijkcijfers woensdag 28 februari 2024

De TV van gisteren: Televisiekijkend Nederland ziet Oranjevrouwen Spelen mislopen

29 februari 2024 09:06 | kijkcijfers | Door Redactie Televizier

© ANP Foto
Het Nederlands vrouwenelftal had woensdag nog een laatste kans op het bereiken van de Olympische Spelen. De equipe van trainer Andries Jonker moest daarvoor als winnaar uit het treffen met Duitsland komen. Dat lukte niet in Heerenveen (0-2 verlies), waardoor Parijs aan de neus van de Oranjeleeuwinnen voorbijgaat. 996.000 kijkers stemden af op het duel in de Nations League.

Voor bondscoach Andries Jonker en zijn vrouwen was het duel met Die Mannschaft de laatste ontsnappingsroute naar Parijs. Afgelopen weekend verloren Nederland al kansloos van wereldkampioen Spanje en via Duitsland kon alsnog een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigd worden. In het Abe Lenstra stadion zat een positief resultaat er voor de dames eigenlijk geen moment in. 996.000 kijkers zagen de pijnlijke uitschakeling en de teleurgestelde gezichten na afloop.

Miljoen

Door het voetbal had ook Het verhaal van Nederland voor het eerst minder dan een miljoen kijkers. Met 986.000 kijkers deed de historische docudramaserie het nog alleraardigst, maar het NTR-programma legde het wel af tegen het voetbal. RTL zit weer middenin een seizoen van Married at first sight. Het trouwprogramma van Carlo Boszhard wist woensdagavond 718.000 kijkers te boeien. Tegelijkertijd trok SBS6 met Steenrijk, Straatarm slechts 413.000 kijkers.

Klimaatactivisten

Vandaag Inside zou woensdagavond Gordon te gast hebben, maar de zanger die bezig is aan een comeback in de muziekwereld liet 's middags weten het VI-trio niet te vereren met een bezoekje. Ook de klimaatactivisten die dinsdag in de studio zaten, waren er een dag later niet. Vandaag Inside zag dat direct terug in de kijkcijfers. Dinsdag kwam het praatprogramma niet verder dan 914.000 kijkers. Een etmaal later zaten Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen weer boven het miljoen.

Meer over