Aad de Mos blikt terug op revancheduel in Andere Tijden Sport

Wanneer Aad de Mos in 1985 wordt weggestuurd bij zijn geliefde Ajax, wijkt hij uit naar België. Met KV Mechelen reikt hij tot de finale van de Europacup II. In de eindstrijd krijgt hij kans om revanche te nemen op Ajax.
In de Europacup II-finale van 1988 haalt Aad de Mos zijn ultieme revanche op Ajax. Met het nietige KV Mechelen verslaat hij de club waar hij drie jaar eerder meedogenloos de laan is uitgestuurd. Een titel met een verhaal dus, een verhaal dat De Mos zelf vertelt in Andere tijden sport. Het begint in 1980, wanneer de geboren Hagenaar in dienst treedt bij Ajax. Zijn liefde voor de Amsterdamse club is meteen groot en hij boekt successen bovendien. In 1985 nadert het tweede kampioenschap, maar toch krijgt De Mos vijf wedstrijden voor het einde ontslag. Een pijnlijke breuk in een sprookjeshuwelijk. Zijn keus om naar België uit te wijken, pakt daarna fantastisch uit. Dertig jaar later kijkt de trainer terug op de zegetocht door Europa, met de wraak op Ajax als climax.

Opmars

De Mos doet dat onder meer in de catacomben van stadion Achter de Kazerne in Mechelen. Hij haalt herinneringen op aan het 'Mirakel van Mechelen', zoals de onwaarschijnlijke opmars van de club in het Europese seizoen 1987/1988 heet. KV Mechelen is eigenlijk helemaal geen topclub, maar heeft in het voorgaande seizoen wel de beker gewonnen. Daarom mag de vereniging debuteren in de Europacup II. Het wordt een prachtige campagne.

Meer over:

Reageren