Axel weer even in actie

Het lot heeft in de Champions League de twee landskampioenen van de Lage Landen aan elkaar gekoppeld. Vanavond ontvangt AZ in het eigen DSB Stadion de kampioen van België: Standard Luik. De ploeg van de Roemeense coach László Bölöni draait in de eigen competitie nog niet zo goed als vorig jaar.

Dat komt onder meer omdat sterspeler Axel Witsel voor lange tijd is geschorst na zijn brute tackle op Anderlecht-speler Wasilewski. Een smet op de veelbelovende carrière van Witsel die werd gekozen tot beste voetballer van het afgelopen jaar. In de Champions League mag Witsel overigens gewoon meedoen.

Belgische internationals
Andere spelers op wie we vanavond bij Les Rouches (De roodwitten) moeten letten, zijn de Belgisch internationals Steven Defour en Igor de Camargo en de Servische goalgetter Milan Jovanovic. Begin jaren '80 was Standard Luik een gerenommeerde club en speelde het in 1982 zelfs de finale van de Europa Cup II (2-1 verloren van Barcelona).

Omkoopschandaal
Door een ontluisterend omkoopschandaal zakte de club sportief en financieel diep weg, maar klauterde het begin van deze eeuw uit een diep dal. We zijn benieuwd wie zich (voor even) de beste ploeg van de Lage Landen mag noemen.

Reageren