Behind the camera: The unauthorized story of Mork & Mindy

Robin Williams was nog een volledig onbekende stand-up comedian toen hij in 1978 werd gevraagd voor de gloednieuwe serie Mork & Mindy.

De spin-off van Happy Days (die met The Fonz) ging over ruimtewezen Mork die van de planeet Ork naar de aarde komt om de mens te bestuderen. Mork (Robin Williams) komt terecht bij Mindy (Pam Dawber) die hem op haar zolder laat wonen en belooft niemand te zullen vertellen dat Mork een alien is. Elke avond doet Mork verslag van zijn bevindingen op aarde aan de leider van Ork van wie hij steevast afscheid neemt met de woorden 'Nanu Nanu'.

Geschenk
Voor Robin Williams was Mork & Mindy een geschenk uit de hemel. De manische komiek kon alles uit de kast trekken en werd een instant ster. Behind the Camera: The Unauthorized Story of Mork & Mindy laat zien hoe de serie bedacht en gemaakt werd en hoe het Robin Williams verging.

Raar
In 1982 kwam er een einde aan Mork & Mindy. De twee hoofdpersonages kregen samen een kind dat al volwassen was (Op Ork gaat immers alles verkeerd om) en dat vond het publiek net iets te raar. Voor Robin Williams maakte dat niets meer uit: zijn kostje was gekocht.

Reageren