Being Erica: being dr. Tom

Het meest mysterieuze personage in de serie Being Erica is zonder twijfel Dr. Tom. Want wat is de tijdreizende zielenknijper nu precies? Een mens, een geest of toch de duivel? In het eerste seizoen gedroeg de therapeut zich zo vreemd, ondoorgrondelijk en dreigend, dat veel kijkers zich gingen afvragen of Dr. Tom misschien meer dan een psychiater was.

Maar aan het eind van het eerste seizoen bleek hij toch gevoelens te hebben. De duivel is hij in ieder geval niet. Maar wat dan wel?

Deze wereld
Het enige wat zijn vertolker Michael Riley erover wil zeggen is: "Hij is van deze wereld."

De 47-jarige Canadese acteur moest tijdens het eerste seizoen zijn lippen stijf op elkaar houden over zijn personage, maar nu wordt er stukje bij beetje meer duidelijk over de achtergrond van Dr. Tom.

Zelfmoord
Aan het begin van dit seizoen ontdekte Erica dat Tom ooit een makelaar was, die zijn leven in elkaar zag storten en vervolgens zelfmoord pleegde of probeerde te plegen. Riley: "Tom heeft in principe hetzelfde doorgemaakt als wat Erica nu doormaakt." In Canada is de acteur een big shot. Hij won er vijf Gemini's (de Canadese Emmy's) en werd er voor nog eens zes genomineerd.

Cadeau
In de aflevering van vanavond ontvangt Erica een speciaal cadeau van Dr. Tom. Ze krijgt een dag om alles over te doen, zonder consequenties. Met Kai aan haar zijde heeft Erica de grootste pret,
maar ze realiseert zich al snel dat keuzes - zelfs in een andere werkelijkheid - consequenties hebben met een reden.

Reageren