Bestemming Nederland

Bestemming Nederland is terug, met twee nieuwe presentatoren aan het roer. Cynthia Abma en Koert-Jan de Bruijn gaan op zoek naar de mooiste plekjes van ons land.

Voor GTST-acteur Koert-Jan is het zijn eerste presentatieklus. Hoe ervaart hij die omschakeling? "Het is ontzettend leuk, maar ook moeilijk. Presenteren is een vak apart, maar daarom wilde ik die uitdaging ook aangaan. Wie wil er nou geen reisprogramma presenteren?"

[b]Improviseren[b]
"Bij zo’n programma moet je wel veel improviseren, want je leest natuurlijk niet van de autocue. Dat is nieuw voor me. Ik kan vrij chaotisch in mijn hoofd zijn, dus dan is het lastig om alles in één keer goed op beeld te hebben."

Karakteristiek
Koert-jan gaat verder: "Het is een afwisselende baan, je komt op veel verschillende plekken. Op veel plaatsen ben ik wel eens geweest, maar ik heb ze nooit goed onder de loep genomen. Dat doen we nu wel, we gaan echt op zoek naar de karakteristieke dingen van zo’n plek en geven een zo goed mogelijke samenvatting.

Favoriet
"Mijn eigen favoriete bestemming in Nederland? Dat is toch wel Amsterdam en omgeving. Vooral de gemeente Waterland. Dat houdt het midden tussen de stad en de weilanden. Je waant je daar echt op het ultieme platteland."

Reageren