Cosmic Monsters

In de documentaire Cosmic monsters kunt u, aan de hand van computeranimaties, van dichtbij bekijken hoe een zwart gat er mogelijk uitziet. De makers nemen u mee op reis door ons melkwegstelsel en proberen aan te tonen dat deze eerste 'kosmische monsters' best eens de sleutel tot het ontstaan van het heelal zouden kunnen zijn.

Zwarte gaten zijn verschijnselen die zeer tot de verbeelding spreken. De onzichtbare hemellichamen, overblijfselen van geƫxplodeerde sterren, zouden tijdreizen mogelijk kunnen maken.

Paar minpuntjes: je moet ze eerst vinden, je sneller voortbewegen dan het licht (300.000 kilometer per seconde) en dan moet je ook nog de juiste doorgang nemen en zorgen dat je niet spoorloos verdwijnt – want een zwart gat slokt alle materie in de buurt op.

Knappe koppen als Albert Einstein en Stephen Hawking hebben er fascinerende theorieƫn over ontwikkeld en het fenomeen vormt een dankbaar onderwerp voor sciencefictionboeken (The Time Machine) en -films (Star Trek, Back to the Future).

Reageren