Eurovisie Songfestival 2019 finale

Douze points voor Duncan in finale Eurovisie Songfestival

Als alles volgens plan gaat mag Duncan Laurence eindelijk schitteren in de Songfestivalfinale. De Nederlandse topfavoriet krijgt concurrentie van een fruitige Zwitser, een ervaren Rus en een groep macabere IJslanders.
Het is tijd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. De 26 beste inzendingen van deze editie komen vanuit Tel Aviv de Europese huiskamer in. Het moet gek lopen als Duncan Laurence daar niet bij is. Zijn 'Arcade' was wekenlang met afstand dé favoriet bij de bookmakers en de Nederlandse fans hopen nu op die zo langverwachte overwinning; de laatste was Teach-Ins Ding-a-dong in 1975. Sterker nog, de afgelopen weken ging het al over wie de finale volgend jaar moet presenteren en waar die moet plaatsvinden. Zo ver is het echter nog lang niet. Eerst moet 'onze' Duncan maar eens afrekenen met een fruitige Zwitser, een door de wol geverfde Rus en een groep macabere IJslanders. Het commentaar is ook dit jaar in de vertrouwde handen van Cornald Maas en Jan Smit.

Kip

Favoriet of niet, of het stemmige 'Arcade' er met de winst vandoor gaat, is moeilijk te in te schatten. De Songfestivalstemmers zijn namelijk niet vies van een stukje rebellie. Maar al te vaak gingen 'exotische' acts er ten koste van mooie liedjes er met de overwinning vandoor. Vorig jaar ging de Israëlische Netta bijvoorbeeld als een kakelende kip naar de eindwinst, eerder gingen er monsterlijke rockers uit Finland en de bebaarde Conchita Wurst er met de winst vandoor. De Oostenrijkse zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Ilse DeLanges Common Linnets in 2014 namens Nederland net naast de winst grepen.

Meer over:

Reageren