Film op Nederland 2: The Notebook

Ware liefde is als onkruid: ze vergaat niet. In de romantische tranentrekker The Notebook zijn Noah en Allie daarvan het levende bewijs. 

Tweede Wereldoorlog
Ze ontmoeten elkaar rond 1940 en de vonken schieten over en weer. De Tweede Wereldoorlog drijft het stel echter uiteen. Allie verlooft zich met een ander, maar kan Noah niet vergeten...

Realistische drama's
Regisseur Nick Cassavetes, ook bekend als acteur, is een liefhebber van fraai vormgegeven, realistische drama’s waarin gevoelige noten worden gekraakt. Maar hij weet tot hoever hij kan gaan om het geloofwaardig te houden. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Amerikaanse schrijver Nicholas Sparks. Hij baseerde het boek op de liefdesgeschiedenis van zijn schoonouders.

Hoofdrolspelers
De hoofdrolspelers Ryan Gosling en Rachel McAdams leken ook voor elkaar te zijn bestemd. Ze kwamen ter wereld in hetzelfde ziekenhuis in Canada en kregen verkering bij de opnamen van The Notebook. Maar helaas: het was geen ware liefde. En die vergaat wel. De vonkenregen doofde en ze gingen ieder huns weegs.

Reageren