Film | Volver & Todo sobre mi madre

In de films van de beroemde melodramaregisseur Pedro Almodóvar zijn mensen meestal niet wie ze lijken te zijn. Dat levert indringende, emotionele films op met sterke vrouwen in de hoofdrol. Vanavond kunt u genieten van de tv-première van Volver (Terugkeren) en aansluitend de film Todo sobre mi madre (Alles over mijn moeder).

Volver
De avond begint met Volver (2006), een ontroerend verhaal over de volkse Raimunda, een prachtige rol van Penélope Cruz.

Zij probeert zich staande te houden in haar chaotische wereld. Ze heeft het zwaar met haar puberende dochter, haar zus, bejaarde tante en haar als geest teruggekeerde overleden moeder.

Deze tragikomedie is alweer de zestiende speelfilm Pedro Almodóvar. Penélope ontving, als eerste Spaanse actrice ooit, een Oscarnominatie voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Volver is ook nog om een andere reden speciaal: voor het eerst sinds 1988 werkte Pedro weer samen met Carmen Maura, zijn muze uit de jaren 80.

Todo sobre mi madre
Meteen na Volver, begint Todo sobre mi madre. Een mooi Spaans drama over Manuela die haar zeventienjarige zoon verliest bij een auto-ongeluk.

Ze gaat naar Barcelona om zijn vader het nieuws te vertellen. Maar die gaat inmiddels als vrouw door het leven en heeft nooit geweten dat hij een zoon heeft.

Reageren