Gehaktdag en Hints

De vrijdag wordt een stuk gezelliger met de komst van de programma's Gehaktdag en Hints op Nederland 3. Gehaktdag is een satirisch programma van de AVRO met vlijmscherpe humor: op een leuke manier wordt ' gehakt' gemaakt van de BN' er te gast. Direct erna gaat het vertrouwde KRO programma Hints van start.

BN'er door gehaktmolen
In Gehaktdag wordt een satirische 'ode' gebracht aan een bekende Nederlander. Vrienden en collega's uit het vak spreken de BN' er toe met humoristische speeches, de ene keer geschreven door de persoon zelf, de andere keer door columnisten en cabaretiers.

Onder meer Tijl Beckand, Nico Dijkshoorn, Hugo Borst, Kluun en Joep van Deudekom werken mee aan het programma.

Aan het einde van de uitzending mag de BN'er zelf een weerwoord houden. Degene die het beste gehakt heeft gemaakt van de hoofdgast mag zich winnaar van de uitzending noemen en gaat met een prachtige trofee naar huis.

In een interview met Spits geeft presentator Ruben Nicolai aan dat hij verwacht dat Gehaktdag in de komende jaren een vaste plek zal vergaren op de Nederlandse televisie.

Hints
Wijzen naar neuzen, trekken aan oorlellen en gebaren in de lucht: KRO's Hints is terug!

Cabaretier Roué Verveer en presentatrice Saar Koningsberger staan met hun twee gasten tegenover het team geleidt door acteur en 'Ashton brother' Pim Muda en soapactrice Gigi Ravelli. Negen weken lang nemen ze het tegen elkaar op.

Het vertrouwde programma wordt gepresenteerd door het nieuwe gezicht van de KRO: Sofie van den Enk. In een interview met Televizier zegt ze het als een eer te beschouwen om Anita Witzier op te mogen volgen als presentatrice en zich helemaal op haar plek te voelen bij Hints.

Reageren