Help, Mijn Man Heeft Een Hobby!

3 mei 2010 13:49 | kijktips | Door Televizier

U bent verbannen naar de logeerkamer, omdat uw man liever naast boeken slaapt dan naast u. Of u zit nét even rustig op het toilet als de modelhelikopter van uw eega ineens binnenvliegt. Help, mijn man heeft een hobby!, geen beter vermaak dan leedvermaak, is weer terug. Vijf vragen aan presentator John Williams (40).

Hoe anders is deze tweede serie?
"We komen ook dit seizoen weer mannen tegen die zijn doorgeslagen in hun hobby, maar het blijft altijd de vraag waar we terechtkomen. Wat ik wel heb gemerkt, is dat mensen nu opener zijn. Ze tonen eerder hun verdriet en agressie. Ze hebben in serie één gezien dat dit laatste redmiddel zeker kan werken."

Hoe past het programma bij je?
"Ik ben een beetje in het Help-circuit beland (John doet ook Bonje met de buren). Het ligt me wel. dat heeft te maken met mijn nieuwsgierigheid naar verhalen van mensen, maar ook met mijn streven naar oplossingen. Ik wil weggaan met het idee dat ik de wereld een héél klein beetje heb verbeterd. Op micro niveau, maar toch."

Kun je je voorstellen dat iemand zo extreem wordt?
"Nee. een hobby als vliegtuigjes bouwen of een boekenverzameling aanleggen, vind ik heerlijk. Laat ze genieten van wat ze leuk vinden; ik sport bijvoorbeeld graag. Maar de mannen in het programma slaan door. Vaak blijkt er wel een onderliggende oorzaak, waar onze psycholoog Barbara mee aan de slag gaat. Sommige mannen gebruiken hun hobby om ergens voor te vluchten."

Denk je nooit eens: 'Wat zit die vrouw nou te zeuren?'
"Door de extremiteit wordt het moeilijk om met een hobby om te gaan. Zit je net lekker GTST te kijken, vliegt er een helikopter rakelings langs je oren. Ik denk wel dat veel vrouwen die we tegenkomen, misschien eerder aan de bel hadden moeten trekken. Maar goed, de één doet dat makkelijker dan de ander en soms gaat het geleidelijk steeds een stapje verder."

Is er een bepaalde vorm van nazorg?
"Na twee weken gaan we terug om te kijken hoe het gaat. En natuurlijk mogen de mensen in kwestie ook altijd bellen. gelukkig hebben we met het programma veel succes en kunnen we heel wat leed voorkomen."