Herman den Blijker: Enkele reis paradijs

Herman den Blijker (51) zoekt het steeds verder van huis. Binnenkort vertrekt hij met een groep kookgekken naar Nieuw-Zeeland, maar eerst doet hij het zonnige Curaçao aan. Daar maken negen kandidaten in een afvalrace uit wie de chef-kok wordt van een nieuwe beachclub. De kokers moeten bereid zijn huis en haard op te geven voor het avontuur.

Eddy, Jörgen, Raoul, Rolf, Frank, Ewout, Sidney, Frank en Ronald zijn kansmakers om aan als chefkok aan de slag te gaan bij Papagayo Beach Resort. Iedere week krijgen ze een opdracht, waarna één kandidaat afvalt.

Herman ziet prachtige televisie aan de horizon: "Buiten de mooie plaatjes van dat endje verder over de plas zie je de onderlinge strijd om die baan."

Knopen doorhakken
Herman: "Het koken in dat warme klimaat levert al genoeg problemen op, maar daarnaast krijgen ze ook nog eens te maken met persoonlijke omstandigheden en afwegingen.

Wil ik wel emigreren? Geef ik echt alles op voor deze kans? Kan mijn meisje dat allemaal wel aan? Juist vanwege dat grote vraagstuk is dit een totaal ander programma. Ik moet zeggen dat ik verrast ben door de kandidaten. Zij weten al zo jong wat ze willen en durven vergaande beslissingen te nemen."

Wapperende handen
Wie zijn handen laat wapperen en ook nog zijn boekhouding kan bijhouden en goede inschattingen kan maken, zit met dit beroep gebeiteld. Of dat nu in Curaçao is of Nederland, dat maakt niet uit. Er moet altijd gegeten worden."

Reageren