Hoe gezond is veganisme? in 3Doc: Boter, kaas noch eieren

Milouska Meulens is veganist. Ze eet geen vlees en vis of andere dierlijke producten zoals zuivel. In deze documentaire onderzoekt ze of deze levensstijl wel zo gezond is en geeft ze een inkijkje in haar leven.
Dat Milouska Meulens een groot hart heeft voor groen leven, blijkt al uit haar werk als presentator van Vroege vogels. Daarnaast is ze overtuigd veganist. Dat betekent dat ze geen vlees en vis eet, maar ook andere dierlijke producten zoals zuivel laat liggen. Verder vermijdt ze materialen als leer, bont en wol. Hierin staat ze niet alleen, want bekende mensen als oud-president Bill Clinton, zangeres Beyoncé en formule-1-coureur Lewis Hamilton zijn ook veganist. In het kader van de voedingsweek op NPO 3 onderzoekt Meulens in 3Doc: Boter, kaas noch eieren hoe gezond zo'n plantaardig leven eigenlijk is. Wat doet het met het lichaam? Ze vraagt zich ook of ze het kan maken om haar man en kinderen mee te laten doen. Daarnaast 'verveganiseert' ze bekende recepten.

Duurzaamheid

Milouska Meulens werd bekend als presentatrice van het Jeugdjournaal, maar kreeg echt naam en faam toen ze de mol was in het zesde seizoen van Wie is de mol?. Ze speelde de domme kandidaat en iedereen trapte daar lang in. In 2015 maakte ze de overstap naar Vroege vogels, het natuurprogramma dat ze samen met Menno Bentveld presenteert. Verder maakt ze ook Groen licht, een reportageprogramma over duurzaamheid.

Meer over:

Reageren