WK-kwalificatie In Heerenveen tegen Slowakije

In een vrijwel uitverkocht Abe Lenstra stadion in Heerenveen spelen de Nederlandse voetbalvrouwen een WK-kwalificatieduel tegen Slowakije. De heenwedstrijd tussen beide landen won Nederland eenvoudig met 0-5.
Europees kampioen zijn ze al, maar de Nederlandse voetbalvrouwen willen meer. De wereldtitel bijvoorbeeld. Zover is het nog niet, want eerst staat in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen nog een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije op het programma. Het eerste duel tussen beide landen won Nederland eenvoudig. In Senec werd het vorig jaar november 0-5. Stefanie van der Gragt en Vivianne Miedema scoorden allebei tweemaal. Sherida Spitse trof één keer het doel. Het stadion in Slowakije was grotendeels leeg. Dat zal in Heerenveen anders zijn. Het Abe Lenstra stadion - dat deze wedstrijd plaats biedt aan aan 24.000 supporters - is vrijwel uitverkocht. Het Nederlands vrouwenelftal zal de vele bezoekers ongetwijfeld iets moois willen laten zien.

Lieke Martens

Blikvanger van de Nederlandse voetbalvrouwen is Lieke Martens. Zij is vorig jaar uitgeroepen tot de beste voetbalster van de wereld. Ook voor haar club FC Barcelona is ze een belangrijke speelster. Op een poster die de club heeft gemaakt staat Martens afgebeeld naast Lionel Messi, met wie velen haar vergelijken. Zelf reageerde Martens nuchter tegenover de NOS. "Het is echt een goede stap voor het vrouwenvoetbal dat zo’n grote club het vrouwenvoetbal op de kaart zet. Het is wel overdreven om vergeleken te worden met Messi. Ik heb wel die dribbel en het scorend vermogen, maar niemand is met hem te vergelijken."

Meer over:

Reageren