Keukenprinsen tonen hun kunsten in Masterchef

Honderden aanmeldingen kwamen er binnen voor het nieuwe seizoen van MasterChef, maar in deze tweede reeks van de tv-hit is slechts plaats voor twaalf amateurkoks. Na een slopende casting zijn er in deze eerste aflevering nog tientallen kooktalenten over die de jury moeten overtuigen van hun kunnen. 

In de Amsterdamse Kookfabriek zwoegen ze 45 minuten op een gerecht, dat ze daarna met trillende handen aan chefkok Peter Lute en culinair journalist Alain Caron voorschotelen. Valt hun gerecht in de smaak bij de fijnproevers? Een oude bekende waagt opnieuw een poging.

Job Hogewoning (links op de foto) wist vorig jaar door te dringen tot de laatste 25 kandidaten, maar viel uiteindelijk toch af. Na een jaar hard werken probeert hij opnieuw indruk te maken op de jury.

Vorig jaar werd het programma nog gepresenteerd door Renate Verbaan, nu is er geen presentator en zijn er twee juryleden in plaats van drie. Volgens Peter Lute is de nieuwe reeks niet te vergelijken met de vorige. „Ik vond het eerste jaar al fantastisch, maar als ik zie wat er dit jaar aan talent voorbijkomt en wat we voor opdrachten geven, zijn we echt weer een stap verder. Alain en ik zijn een goed team. Het programma wordt zo steeds beter.”

Reageren