Kijktip: 6 weken lang het WK rugby bij RTL 7

Liefhebbers hoeven de komende weken weinig te missen van het wereldkampioenschap rugby. RTL 7 zendt 24 wedstrijden live uit, te beginnen met het openingsduel tussen gastland Engeland en Fiji.

Zelfs de mannen van Voetbal inside moeten wijken voor het toernooi; hun programma begint dit keer om 19 uur. Hoewel het bij ons een kleine sport is, is het WK rugby een van de grootste sportevenementen ter wereld. Er doen 20 landen mee, die spelen in de grootste stadions van Engeland. Nederland ontbreekt, maar toch zit er een oranje tintje aan het toernooi. Onze landgenoot Tim Visser is namelijk zo goed, dat hij werd genaturaliseerd tot Schot om voor dat land te kunnen uitkomen. Het zou zomaar kunnen dat hij de eerste Nederlander ooit wordt op een WK rugby.

Tim Visser

De Schotse bondscoach heeft hem in elk geval geselecteerd voor het toernooi. 'Dat is heel speciaal. Ik krijg de kans om mijn droom waar te maken', reageerde Visser bij NOS Langs de lijn. Hij vindt het niet gek om als Nederlander tussen de Schotten op het veld te staan. 'Het volkslied zing ik gewoon mee. Als je de kans krijgt om voor een mooi land als Schotland te spelen, moet je die kans met beide handen grijpen.'

René van der Gijp

Op wedstrijddagen worden in een studioprogramma alle ins & outs van het WK besproken door presentator en allround sportkenner Marcel Maijer, technisch analist en oud-rugbyspeler JayJay Boske en een wisselende gast. Zo zal bij de openingswedstrijd rugbyfan René van der Gijp aanschuiven en is op zaterdag 19 september Peter Heerschop te gast. Hij ging speciaal voor RTL naar Engeland op zoek naar de magie van het rugby. Het commentaar is van Robbert Remering en Alex Lely. Zij worden bijgestaan door co-commentatoren Richard van den Broek (videoanalist) en oud-international én vader van Tim Visser, Marc Visser.

Meer over:

Reageren