Kijktip: De laatste The Americans van seizoen 1

Het eerste seizoen van The Americans eindigt met een climax. Het is een flinke zit, want de laatste vier afleveringen worden achter elkaar uitgezonden.

In de laatste vier afleveringen gebeurt heel wat: twee huwelijken hangen aan een zijden draadje en informatiebronnen hebben meer macht dan spion Philip (Matthew Rhys) of FBI-agent Stan (Noah Emmerich) zou willen.

Spionage is gevaarlijk

Philip, vermomd als 'Clark' met een snor en een bril, vraagt de onschuldige secretaresse Martha ten huwelijk. Als kleine tegenprestatie moet ze een microfoontje plaatsen in het hoofdkantoor van de FBI. Ook Stan raakt in de ban van zijn bron, Nina. Het zijn cruciale momenten in de serie, waarin duidelijk wordt dat spionage op allerlei fronten gevaarlijk is. En dat spionnen ineens dubbelspionnen kunnen worden.

Mischa en Nadezha

The Americans draait om KGB-agenten Mischa en Nadezha, die in de Sovjet-Unie werden opgeleid tot spionnen. Ze verhuizen naar de Verenigde Staten, waar ze als Philip en Elizabeth Jennings doen alsof ze een doodgewoon Amerikaans stel vormen. Ze krijgen zelfs twee kinderen, Paige en Henry. Zodra de kinderen op bed liggen, gaan Philip en Elizabeth op pad om informatie te verzamelen over de politieke wereld in Washington. Het tweede seizoen is voorlopig niet op RTL 5 te zien, maar staat dit najaar wel op Netflix.

Reageren