Kijktip | Gouden Televizier Ring Gala 2010

Honderdduizenden stemmen kwamen er binnen. Tv-zenders en presentatoren promootten erop los en dat was te merken: Televizier.nl lag meer dan eens plat door de enorme belangstelling voor de Gouden Televizier-Ringverkiezing van dit jaar.

De rode loper ligt inmiddels weer uit bij Koninklijk Theater Carré. Hier worden vanavond de belangrijkste televisieprijzen van het land uitgereikt: de Zilveren Sterren, de Gouden Stuiver, de Televizier Talent Award en die felbegeerde Gouden Televizier-Ring. Het belooft een spetterende avond te worden.

Chantal Janzen
Mevrouw Janzen gaat natuurlijk de spetterende show weer presenteren, we vroegen haar of ze er al naar uitkijkt.

Heb je er zin in?
"Ja, ik heb er onwijs veel zin in. Ik sta in de musical Petticoat, dus ik rol van het ene grote ding in het andere. Ik heb me dus niet maanden kunnen verheugen op de Ring. Dat is wel jammer."

Wat trek je aan?
"Ik ga in het lang, dat lijkt me wel chic. En ik houd het bij één jurk, wel zo rustig. Je bent toch live."

Vind je zo’n derde keer nog spannend?
"Het is een andere spanning dan de eerste keer. Het moet een amusante avond zijn. Ik ben vooral benieuwd hoe ik het zelf beleef. Het is net als wanneer je een feestje geeft: dan hoop je ook dat iedereen het leuk heeft en ben je zo druk met de blokjes kaas dat je geen tijd hebt voor zenuwen."

Is het moeilijk dat de zaal vol zit met collega’s?
"De eerste keer dacht ik: waar begin ik aan? De mensen in de zaal kunnen het net zo goed of beter dan ik. Aan de andere kant weten ze ook wat het is om daar te staan. Linda, Paul, Carlo en Matthijs zijn mensen die ik bewonder. Na afloop krijg ik altijd sms'jes van ze dat ze het goed vonden. Dat heb je wel nodig op zo’n moment."

Is het een lastig publiek?
"Ik heb het niet zo ervaren. Mijn aanpak werkt blijkbaar. Ik heb er heel veel plezier in. Je moet er ook niet als een zenuwachtige koekoek gaan staan."

Proberen collega’s wel eens informatie los te peuteren?
"Er zijn weleens brutale mensen die me sms’en of bellen om te vragen of ze genomineerd zijn. Alsof ik dat ga vertellen."

Gaat er voor jou veel voorbereiding in zitten?
"Iets meer dan normaal. Er is een redactieteam mee bezig, maar ik vind het wel belangrijk dat ik op de hoogte ben van wat er gebeurt. Ik wil niet pas 's avonds aankomen, me in mijn jurk hijsen en mijn teksten oplezen. Eindredacteur Gerben Bakker houdt me al een maand op de hoogte van wat er gebeurt en waarom, wat niet gelukt is en wat wel."

Mensen hebben het nog steeds over je grap van twee jaar geleden: 'Wat kan ze hockeyen, hè?' Komt zo’n opmerking spontaan of bedenk je die van tevoren?
"Ik denk er wel over na, maar ga vooral op in het moment. De meeste grappen kun je niet van tevoren bedenken; een situatie moet zich er wel voor lenen."

Heb je zelf favorieten?
"Ik ben elke avond aan het spelen, dus ik kom niet aan tv-kijken toe. Ik hou van Holland is een ijzersterke formule die al lang succesvol is. Ze stralen nog steeds uit dat ze er plezier in hebben. Verder vind ik Carlo en Irene altijd fantastisch en heb ik veel bewondering voor Linda, Matthijs en Paul."

Reageren