Kijktip | Law & Order: Criminal Intent

Het nieuwe, negende seizoen van Law & Order: Criminal Intent, dat vanavond start bij Net 5, zal de fans enorm veel pijn doen. Zoals al eerder aangekondigd moeten we na de tweeluik van deze en volgende week afscheid van drie hoofdpersonages uit de serie.

Het gaat om (op de foto v.l..n.r.): Ross (Eric Bogosian), Eames (Kathryn Erbe) en Goren (Vincent D'Onofrio). Laatstgenoemde meldde in 2009 al dat hij 'andere acteeraanbiedingen een kans wilde geven', maar de vraag is of dat de hele waarheid is.

Kostenbesparing

Om kosten te besparen, en zo de serie te redden, werd ook het contract van Erbe en Bogosian niet verlengd. Over twee weken lossen dus alleen nog rechercheur Nichols (Jeff Goldblum) en zijn nieuwe partner Serena Stevens (Saffron Burrows)zware misdrijven op.

Corruptieschandaal

Vanavond blijkt dat teambaas Ross onderzoek doet naar een corruptieschandaal. Deze zaak moet hij echter met de dood bekopen, waarna Goren, Eames en Nichols de handen ineenslaan en jacht maken op zijn moordenaars. Vooral de verhaallijn van Goren is intrigerend, want de rechercheur balanceert weer eens op het randje van razernij. Een moeilijke rol, waarin de fans hem het liefst zien.

Tiende seizoen

Hoe dit afloopt, ziet u volgende week. We kunnen wel alvast verklappen dat het tóch niet het laatste is wat u van Goren mee krijgt: Vincent D'Onofrio neemt 'as we speak' het tiende en tevens laatste seizoen op van Criminal Intent.

Reageren