Kijktip | My Name Is..

Na zaterdagavond is bekend wie de winnaars zijn van de imitatie talentenjacht My Name Is.. Winnaars? Ja, er zijn twee categorieën (kinderen en volwassenen) en dus ook twee winnaars.

Na vier weken vol spetterende optredens en audities is het tijd voor de finale van My name is.

De talenten die in de huid van hun idool kruipen, werden de afgelopen maand gevolgd door meer dan een miljoen kijkers. De overgebleven kandidaten mogen het juryleden Erik de Zwart, Albert Verlinde en Kathleen Aerts vanavond nog één keer moeilijk maken. Ze krijgen daarbij hulp van twee kinderen, die via een internetwedstrijd een plek in de jury hebben gewonnen.

Leven voor idool
Op het podium staan ook kinderen. „Vorig jaar lieten we ze niet meedoen in de finale, maar nu wel”, vertelt presentatrice Nicolette van Dam. „Maar ze hoeven het niet op te nemen tegen de volwassenen; we krijgen twee winnaars: een kind én een volwassene. Het wordt heel erg spannend.” Want winnaar van My name is... word je niet zomaar, aldus Nicolette. „Hij of zij moet als het ware leven voor zijn idool. Het moet zowel qua zang als dans goed zijn. Het totaalplaatje moet kloppen.”

Droom werkelijkheid
De finalisten maken kans op hun eigen theatertour. Nicolette: „Dat is het gave van het programma. Voor veel mensen is het de grote droom om voor duizenden mensen op te treden in een Heineken Music Hall.” Voor wie die droom werkelijkheid wordt, blijkt vanavond.

Reageren