Kijktip: Sophie tussen de travestieten in Je zal het maar zijn

Sophie Hilbrand ontmoet drie travestieten in Je Zal Het Maar Zijn. Een van hen is Ferry de Ruiter, vorig jaar nog deelnemer aan The Voice of Holland.

Sophie Hilbrand ontmoet drie travestieten in Je Zal Het Maar Zijn. Is deze subcultuur terug van weggeweest, wil ze weten. Ze stelt de vraag aan Robin, die al 25 jaar lang fulltime door het leven gaat als Mayday, een van de bekendste dragqueens van Nederland. Weet deze diva misschien ook waarom travestieten zo belangrijk zijn in de gayscene?

The Voie of Holland

Verder bezoekt de presentatrice Ferry de Ruiter. Kijkers van The Voice of Holland maakten vorig jaar kennis met hem toen hij in een van de liveshows als vrouw het podium betrad. En met succes: hij mocht door naar de volgende ronde. Sinds dat optreden is zijn leven veranderd. Sophie praat ook met de heteroseksuele vrachtwagenchauffeur Jeroen. Eens in de maand verkleedt hij zich als Marloes om op stap te gaan in Amsterdam.

Mayday

Onze hoofdstad staat bekend als een plek waar iedereen zichzelf kan zijn, maar Mayday ondervond dit jaar dat niet iedereen in Amsterdam zo ruimdenkend is. Naar eigen zeggen werd ze in mei bedreigd met een vuurwapen. 'Hij riep: "hiermee kan ik jullie doden". En hij schreeuwde keihard woorden als "homo" en "freak" tegen mij', aldus Mayday in het AD. 'Ik krijg wel vaker negatieve reacties, maar deze keer voelde het extreem en waanzinnig angstig. In de 25 jaar dat ik me als supervrouw uitdos heb ik zoiets nog niet meegemaakt.'

Rotte appels

Dat was niet het enige incident: enkele maanden later werd ze op het Rembrandtplein van haar fiets getrapt. Mayday begint zich zorgen te maken over de tolerantie. 'Waar iedereen zegt dat het beter gaat, geloof ik dat het alleen maar slechter gaat. De rotte appels krijgen naar mijn mening de overhand', stelt ze op nu.nl

Reageren