Kijktip | The Voice of Holland finale

Ze hopen beiden dat The Voice of Holland minimaal één blijvende naam in de artiestenwereld oplevert. Nick Schilder (27, rechts) en Simon Keizer (26, links) waren het in het voortraject lang niet altijd met elkaar eens, maar ze coachten hun kandidaten wekenlang naar hartenlust. Vrijdagavond de finale. Zes vragen aan de heren.

Jullie wilden eerst helemaal niet meedoen, hè?

Simon: "Pas toen John de Mol ons zelf het format uitlegde en voor ons duidelijk was dat wij naast jurylid ook de rol van coach kregen, hebben we ja gezegd. Daarvoor hebben we netjes twee keer bedankt voor de eer.”

Het is natuurlijk ook wel een gok die je neemt als gevestigde artiest.

Nick: "Precies. Als het de soep in zou lopen, loop je daar als artiest ook schade door op. Het was een sprong in het diepe. Wij willen vooral als zangers gezien worden. Er wordt bij The Voice iets gevraagd van ons muzikaal talent. Bovendien konden wij ook zingen. We worden dagelijks aangesproken door mensen die het zo leuk vinden, dus uiteindelijk heeft de gok zeer goed uitgepakt."

Hebben jullie spijt van het wel of niet op de knop drukken bij de kandidaten?

Simon: "Spijt niet, maar we hadden wel eens onenigheid. Zo wilde ik bijvoorbeeld drukken bij Shari-Ann, maar Nick niet. Ik baal ervan dat ik niet letterlijk mijn zin heb doorgedrukt. Later vroeg ik wel aan haar wat ze had gedaan, maar ze vertelde dat ze toch voor Angela had gekozen. Het had dus niet uitgemaakt."

Wat was jullie hoogtepunt?

Nick: "Voor mij absoluut Vision of love van Pearl Jozefzoon, naast alle geweld van Ben en Lenny natuurlijk. Pearl begint echt ontdekt te worden door het publiek. En terecht! Een muurbloempje, dat nooit klaagt en waanzinnig goed is. Ze heeft zich enorm in de kijker gespeeld. In de musicalwereld draait ze al heel goed mee, maar dat gaat vanaf nu alleen nog maar beter worden."

Hebben jullie een dieptepunt meegemaakt?

Simon: "Niet echt, slechts een kleine keerzijde. Beetje naïef misschien, maar ik ben zelf enorm geschrokken van de meningen die er over het programma en dus
over ons zijn. Gelukkig krijg je daar snel een dikke huid van en went dat, maar dat had ik vooraf niet zo verwacht."

Gaan jullie winnen?

Nick: "Ik ben altijd heel positief, maar het is ontzettend moeilijk in te schatten. Zo had ik niet voorzien dat Shemsi er al zo vroeg uit zou liggen. Presteren onder druk is moeilijk, maar wel noodzakelijk.” Simon: „Ik weet het niet. Natuurlijk zullen we er alles aan doen, maar het kan alle kanten op gaan. Het is maar net hoe het balletje rolt.”

Reageren