Kijktip: Unlikely Animal Friends met Tara de kat

De serie Unlikely animal friends gaat over een bijzondere vriendschap tussen twee verschillende diersoorten. Of zoals in deze aflevering, tussen een mens en een dier.

De kat Tara woont al bijna haar hele leven bij de familie Triantafilo. Toen de oudste zoon van Roger en Erica werd geboren, week ze niet van zijn zijde. Sterker nog, ze stond er zelfs op om bij Jeremy in de wieg te slapen. De band bleef sterk. Dat bleek jaren later, toen Tara hem volgens Erika het leven redde.

Dolle hond

De jonge Jeremy was voor de deur aan het spelen toen hij werd aangevallen door een dolle hond. Erica was in de buurt en vloog eropaf, maar Tara was nog sneller. Met heuse doodsverachting stortte ze zich op het dier, dat jankend en met de staart tussen de benen de aftocht blies.

Eeuwig dankbaar

'Ze wilde absoluut niet dat dat beest "haar broer" pijn zou doen', vertelt Erica in het programma. En ze is haar kat nog steeds dankbaar. 'Ik weet niet of het mij was gelukt om die hond van mijn kind af te krijgen. Ik wil eigenlijk liever niet nadenken over wat er allemaal had kunnen gebeuren. Het is geweldig dat een kat haar leven wil wagen voor jouw kind. Ik ben haar eeuwig dankbaar.'

Een oude vrouw en een blind hert

In de documentaire is te zien dat Tara nog steeds als een moederkloek over het jochie waakt. Verder: aandacht voor de bijzondere band tussen een oude vrouw en een blind hert, en een geit die werd opgevoed door een teefje.

21.00 uur • National Geographic

Reageren