Kijktip | Vrijdag | Hongarije - Nederland

De laatste confrontatie tussen het Nederlands elftal en dat van Hongarije leverde eigenlijk alleen maar verliezers op. Hoewel Oranje vorig jaar, vlak voor het WK voetbal, met 6–1 won, was de erfenis van deze oefenwedstrijd bijna desastreus voor het Nederlandse en het Duitse voetbal.

Sterspeler Arjen robben verstapte zich na een pass en scheurde daarmee zijn hamstringspier. De eerste wedstrijden van het WK in Zuid-Afrika moest hij laten gaan, maar Arjen eiste toch nog een hoofdrol op in de (halve) finale van het toernooi.

Rel

Daarna ontstond echter een rel, omdat de clubarts van zijn werkgever Bayern Mu¨nchen constateerde dat zijn spierscheur nog altijd aanwezig was en hij daarom maanden niet kon spelen in Duitsland. Een rel was geboren, en de discussie laaide weer op wiens belang groter was: dat van een club of dat van een land?

Kwalificatieduel

Hopelijk blijven alle spelers, inclusief Robben, gezond als het Nederlands elftal vanavond speelt in Hongarije in een kwalificatieduel voor het EK voetbal 2012. De return volgt aanstaande dinsdag in de Amsterdam Arena.

Voetbal: Hongarije - Nederland, vanaf 19.50 uur op Veronica.

Reageren