Kijktip | Zaterdag | De Beste Zangers Van Nederland

Is hij een betere zanger dan Anita Meijer, George Baker, Lange Frans, Glennis Grace, Peter Koelewijn, Wolter Kroes of Do? Dat zal de komende weken blijken. Xander de Buisonjé (37) kwam dankzij zijn muzikale collega's in ieder geval tot andere inzichten en meningen over de Nederlandse muziekwereld.

Hoe was het om mee te doen aan De beste zangers?

"Fantastisch! We zaten in een belachelijk mooie villa aan zee en hadden het weer mee, dus dat maakte het al een onvergetelijke ervaring."

Met welk idee reisde je af naar Frankrijk?

"Van tevoren ging ik er niet heen met het idee om te winnen of om vooral niet af te gaan. Als collega's ken je elkaars plus- en minpunten. Natuurlijk heb je qua repertoire iets meer met de één dan met de ander, maar dat is logisch. Onderling hebben we allemaal meer respect voor elkaar gekregen."

Wie is jou, in positieve zin, opgevallen?

"George Baker. Ik heb zo ontzettend hard om die man gelachen. In één van de afleveringen zal dat ongetwijfeld ook zo overkomen; dat wordt zeer vermakelijke televisie. Wat ik ook heel gaaf vond, was de klik die ik had met Lange Frans. Ik hield nooit zo van rap, maar de creativiteit van deze man is ongekend. Niet dat ik nu zelf meteen een rapnummer wil uitbrengen, maar ik heb er wel veel van geleerd."

Wij dachten dat het haat en nijd is in het showbizz-wereldje…

"Nee hoor. Althans, zo heb ik het nooit ervaren. Natuurlijk werken we allemaal hard aan onze eigen carrières, maar jaloezie en afgunst heb ik nog niet aan den lijve ondervonden."

Wat vond je een verrassend leuk nummer om te mogen zingen?

"Je Wordt Ouder Papa van Peter Koelewijn vond ik in de voorbereiding al een fantastisch rock-'n-rollnummer, maar Als Je Slaapt van Glennis Grace is ook prachtig."

Reageren